eSokobanja.rs

Kad prvi seks ostane u lepom sećanju, to je, zaista, nešto posebno! Neki će, možda, reći da im je sasvim svejedno, ali ima i onih koji taj trenutak nit žele nit mogu tek tako lako da zaborave...
Ako ste od onih koji još nisu izgubili nevinost, a želite da se rado sećate "prvog puta", onda su ovi saveti upravo za vas! Pa, pristupite im... iskreno i s poštovanjem!... Ja sam na Vašoj strani!!!... Svim srcem i dušom, Vaš sam, Vaš!!!...
● Ako ste sumnjičavi prema partneru kad je u pitanju poštovanje vaših želja, ne bi ni trebalo da se s njim upuštate u seks! Držite se na rastojanju - nije on za vas!
● Kad jednom izgubite nevinost, nema povratka na staro i zato morate biti sigurni da se u to upuštate iz pravih razloga. Emocionalne ucene, poput: "vodila bi ljubav sa mnom da me, zaista, voliš", ili pritisak: "svi ostali vode ljubav" - nisu, baš, neka motivacija.
● Naučno istraživanje, u Šefildu, na tinejdžerima između 14 i 16 godina, pokazalo je da muškarci smatraju prihvatljivim kad od devojaka zahtevaju da vode ljubav, koristeći i alkoholna pića kako bi lakše sproveli svoj naum - odvući devojku u krevet!
● Zato nije nikakvo iznenađenje da dvostruko više devojaka nego mladića požali zbog prvog seksualnog iskustva, a da ne govorimo o tom koliko se devojke više pritiskuju na seksualni čin.
● Studija, provedena na više od 1.300 mladih između 16 i 18 godina, dala je zabrinjavajuće rezultate – samo njih 37 posto seksualno aktivnih - koristi prezervative - što je zapanjujuće s obzirom na sidu!
● Ako vam je neprijatno da s partnerom razgovarati o zaštiti, kontracepciji, ne bi trebalo ni da se upuštate u seksualan čin.
● Iako nije savršen, kondom je najbolji u sprečavanju polno prenosivih infekcija i neželjene trudnoće.
● Kontracepcijske tablete se moraju uzimati, bar, mesec dana da bi imale efekta.
● Pre prvog seksa, trebalo bi da znate šta možete da očekujete. Ali, ne očekujte previše - jer prvi seks može biti vrlo nespretan s obzirom na nedostatak iskustva.

oOo