eSokobanja.rs

Svi u vašem okruženju skaču kad čuju onu staru dosadnu "Nokia" melodiju. Većina modernih mobilnih telefona podržava proizvoljne melodije koje će vam "reći" da se to baš vaš telefon javlja, a ne neki od deset drugih koji se nalaze u istoj prostoriji.
Ako "Google"-ujete “ringtones”, dobićete na stotine sajtova koji će vam skupo naplatiti po melodiji. Pih!
Pomoću besplatnog softvera i nekoliko minuta, vi možete da napravite onoliko sopstvenih melodija koliko želite od bilo kog MP3 fajla u vašoj muzičkoj kolekciji bez plaćanja! Evo kako...
Šta vam treba?
Da bi vaše MP3 melodije radile, treba vam: mobilni telefon koji može da pušta MP3 i koji podržava ubacivanje novih melodija (većina modernih mobilnih telefona podržava).
Način za prebacivanje fajla na vaš telefon (pomoću kabla, Bluetooth-a ili email).
Besplatan program za editovanje zvukova, Audacity.
Editujte vaš MP3.
Vi možete da prebacite čitav MP3 fajla na vaš mobilni telefon, podesite ga kao melodiju za zvonjenje i završite tim.
Ali većina pesama traje nekoliko minuta, a vaš telefon će da zvoni samo dvadeset sekunda, što znači mnogo izgubljene memorije bez razloga. Osim tog, možda ćete želeti SAMO gitarski solo ili pevanje iz izabrane pesme za melodiju, a ne prvih dvadeset sekunda pesme.
Evo kako da upotrebite Audacity za ekstrahovanje željenog dela MP3 fajla. Pomoću ovog besplatnog, višeplatfomrskog editora zvuka otvorenog koda, vi ćete opseći MP3 na tačno dvadeset sekunda i dodati mu zvučne efekte koje želite.
Daunlodujte Audacity, instalirajte ga i pokrenite ga.
Audacity ne može direktno da edituje MP3-ove, već mu prvo treba ono što se zove LAME biblioteka kompresije. Daunlodujte lame_enc.dll fajl ovde i postavite ga na neko trajno mesto na hard drajvu.
Iz Audacity-jevog Edit menija, izaberite Preferences. Na kartici File Formats, pod “MP3 Export Setup,” kliknite na dugme Find Library i pronađite i selektujte dll koji ste upravo daunlodovali.

oOo