eSokobanja.rs

Lep sunčan dan, a vi ste, upravo, surovo ostavljeni, odbačeni "kao krpa" i osećate se kao poslednji skot!...
Glavu gore, budite srećni što vas nije udario auto na drumu ili što vam se nije zapalila kuća!... A ima, još... gorih, mnogo gorih stvari!!!...
Da, velika je razlika kad vas nogiraju posle deset godina veze i kad vam zalupe vratima posle vikend-veze, ali i ovako i onako ste ostavljeni i ostaje pitanje kako se nositi s tim i svim onim osećanjima koji vas obuzmu.
Evo nekih saveta koji vam mogu pomoći da što lakše prebrodite prekid.

Dva dana samosažaljenja je dosta!... Ni sat duže!!!

Osećate se jadno i samosažaljenje je prvo što vas preplavi. U redu, to je normalno, ali - u umerenim količinama!
Budite potišteni, tugujte gledajući ljubavne drame s maramicom pri ruci, `ubijajte se` u sladoledu i picama - ali!... ali!... ne više od dan ili dva! To nek vam bude zavet i zakon! Biti mesecima u ljubavnim jadima je nedopustivo prema vama, samima!

Sutra je nov dan! I svi dani posle njega - vaši - samo vaši!!! Pa to je predivno!!!

Nije kraj sveta što vas je neko ostavio. Taman posla! Zaljubili ste se, ali vam nije uzvraćeno. Pokušali ste, nije išlo.
Glavu gore i nastavite, dalje - i lepše, i bolje... klin se klinom izbija!... Doći će, neko, drugi... već je!

Nije problem u vama!

Niste - vi - krivi... što vas je neko ostavio - druga strana je to odlučila - zašto biste se vi sekirali?!...
Nemojte zbog tog što vas je neko ostavio, pretpostaviti da nešto nije u redu s vama. Ne, i ne!... Mnogo njih je sklono mišljenju kako je greška u njima jer ih osoba koju oni obožavaju ne obožava. Taman posla, ništa pogrešnije od tog!
Možda ta osoba više voli plavuše, možda je zaljubljena u neku drugu osobu, možda je gej, možda je... upravo izašla iz neke loše veze... Ima mnogo razloga.
Sve u svem, ako neko ne vidi vaše čari, možda vas, jednostavno - ne zaslužuje!

Pokušavajte i dalje!

Ako s nekom osobom nije išlo, to ne znači da će isto tako biti i sledeći put. Da su se svi oni koji su nekad bili ostavljeni povukli i odlučili da ostanu samci - ljudska rasa bi davno izumrla. Ako jednom nije upalilo, ne znači da ne treba i dalje pokušavati ostvariti ljubavnu vezu. U nadi je spas!

Pričajte s prijateljima!

Podelite vaše iskustvo s drugima jer to vam može pomoći da otkrijete i vedru stranu neuspeha, da se dobro nasmejete i čujete i tuđa iskustva. Nije svako zlo za zlo. A i svako zlo ima svoje dobro!

Ne stvarajte od komarca magarca!

Nemojte to malo loše iskustvo u vašoj glavi pretvoriti u katastrofu. Ako budete previše razmišljali o tom i analizirali - samo će vam biti još gore, i loše iskustvo ćete pretvoriti u traumu, jad i pakao - a to vam nije ni nakraj pameti!

Proverite svoj "radar"!

Zapitajte se kako ste i zašto naleteli na pogrešnu osobu. Možda ste pogrešno protumačili neke znake i možda vam se to, čak, i ponavlja?! Vreme je da preispitate svoje postupke. Da ne učinite istu grešku!

Bilo pa prošlo!

Posledje što treba da učinite je da se ponovo sastajete s tom osobom koja vam je zagorčala život - ne, i ne! - nipošto! Ne spasavajte ono što se spasiti ne može - nego i ne sme!... i to u vašem interesu!
Ne spasavajte nešto - što nikad nije ni bilo, ni postojalo - izuzev u vašoj mašti!
Ne zovite njega ili nju!
Izbegavajte mesta gde ih možete sresti!
Bar činite to neko vreme!
Rešite se tog poraza, te more, tog neuspeha - novom vezom, novim danom, novom srećom - vi, to, zaslužujete! Budite čvrsti, verujte u svoje bolje dane, ma najbolje! Svoju sreću - potražite na nekom drugom mestu, s nekom drugom osobom koja će vas ceniti, voleti i... ako zatreba... skidati zvezde s neba!
I budite srećni - što ćete biti srećni!
I, za kraj, a trebalo bi da stoji na početku - i to zlatnim slovima napisano - LJUBAV NIJE KAD VAS VOLE - NEGO KAD VI VOLITE!!!...
A kad se zajedno vole?
Nemam ništa protiv!

oOo