XIX sednica SO Sokobanja biće održana şutra - Vesti Soko TV 09.11.2010.godine

XIX sednica SO Sokobanja biće održana şutra. Na dnevnom redu naći će se 25 tačaka/ Ekipa gradskog zelenila završava sadnju dvogodišnje postavke cveća u Centralnom parku. Završena je sadnja na svim predvidjenim površinama u Sokobanji./ OO SPS-a priprema se za VIII kongres stranke koji će biti održan 11. decembra, u Sava centru u Beogradu./ U okviru SYLP programa – tri učenice iz Sokobanje boravile su mesec dana u Americi./ Kako su nas obavestili iz Elektrodistribucije-Sokobanja, zbog radova u trafo stanici, sutra, 10. novembra u terminu od 8 do 16h struju neće imati ulice: „Miladina Živanovića“, „Miće Panića“, „Branka Djurića“, Zelena pijaca i lokali u centru od hotela „Park“ do Alfa banke./

XIX sednica SO Sokobanja biće održana şutra - Vesti Soko TV 09.11.2010.godine
9 Novembar 2010

09.11.2010. VEST – XIX sednica SO Sokobanja biće održana şutra

XIX sednica SO Sokobanja biće održana şutra. Na dnevnom redu naći će se 25 tačaka, između ostalih: Razmatranje i usvajanje I Rebalansa Odluke o budžetu Opštine Sokobanja za 2010., Razmatranje i donošenje Odluke o prihvatanju obaveze servisiranja duga po projektu Izgradnje kompleksa sportskih bazena u Sokobanji, Razmatranje i donošenje Odluke o minimumu procesa rada i načinu njegovog obezbeđivanja u Predškolskoj ustanovi “Bucko”, Razmatranje i donošenje Odluke o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije, Razmatranje i donošenje Zaključka o usvajanja Rebalansa Programa poslovanja Direkcije za urbanizam i izgradnju za 2010. godinu, Razmatranje i donošenje programa za očuvanje, korišćenje i unapređenje banje u 2010., Razmatranje i donošenje Rešenja o dabvanju saglasnosti na Odluku o cenama komunalnih usluga JKP “Napredak”. Sednica će biti održana u maloj sali SO sa početkom u 9 časova.


09. 11. 2010. VEST: Gradsko zelenilo

Ekipa gradskog zelenila završava sadnju dvogodišnje postavke cveća u Centralnom parku. Završena je sadnja na svim predvidjenim površinama u Sokobanji. Ostao je još park na Banjici i ukoliko vremenske prilike budu dozvolile i ovaj park će biti zasadjen pre zime, kaže šef gradskog zelenila, Ljubiša Djordjević. U prethodnom periodu završeni su svi godišnji radovi na održavanju gradskog zelenila: seča suvih grana, orezivanje živih ograda, košenje, priprema površina za sadjenje, friziranje i bacanje mineralnih djubriva, kaže Djordjević.


09. 11. 2010. VEST: OO SPS-a priprema se za VIII kongres stranke

OO SPS-a priprema se za VIII kongres stranke koji će biti održan 11. decembra, u Sava centru u Beogradu. Opštinska konferencija OO SPS- a biće održana u subotu 13. novembra sa pošetkom u 12h u velikoj sali SO Sokobanja iznad Vatrogasnog, saznajemo od predsednika OO, Zorana Milovanovića. Na dnevnom redu izmedju ostalog naći će se i sledeće tačke: referat povodom 20 godina od osnivanja SPS-a, razmatranje dokumenata za VIII kongres: program stranke, izveštaj o radu izmedju dva kongresa, predlog statuta, predlaganje kandidata za članove glavnog odbora, nadzornog i izvršnog odbora SPS-a, predlaganje kandidata za najviše funkcije SPS-a: predsednika, podpredsednike i predsednike izvršnog i glavnog odbora SPS-a. Prvi put, biće dodeljene zahvalnice članovima za posebna zalaganja. Pored delegata kojima su uručeni pozivi, predsednik, OO Zoran Milovanović poziva članove stranke i sve zainteresovane prijatelje SPS-a da prisustvuju konferenciji.


09.11.2010. VEST – SYLP program

U okviru SYLP programa – tri učenice iz Sokobanje boravile su mesec dana u Americi. Svaka od razmena ima jednu temu kao prioritetnu, a tema prve razmene bila je: Vladavina prava i pravosuđe. Pored posete javnim institucijama za učesnike su organizovanne brojne radionice vezane za liderstvo i komunikaciju, saznajemo od učesnica SYLP programa Dijane Avramović i Ivane Radosavljević. Progam razmena sa SAD, namenjen srednjoškolcima i odraslim koji su aktivni u radu sa mladima, sprovodi se u saradnji World Learning-a iz Vašingtona i Građanskih inicijativa.


09.11.2010. V E S T – Bez struje zbog radova

Kako su nas obavestili iz Elektrodistribucije-Sokobanja, zbog radova u trafo stanici, sutra, 10. novembra u terminu od 8 do 16h struju neće imati ulice: „Miladina Živanovića“, „Miće Panića“, „Branka Djurića“, Zelena pijaca i lokali u centru od hotela „Park“ do Alfa banke.


09.11.2010. V E S T – Zabranjeno pušenje

Cigaretu, kada počne da se primenjuje Zakon o zaštiti od duvanskog dima, građani neće moći da zapale na radnom mestu, u liftovima, hodnicima, čekaonicama. Isto će važiti i za škole, fakultete, bolnice, menze, biskope. Tamo čak neće postojati ni prostorija za pušače. Poslodavac u ostalim preduzećima, ustanovama i slično može, ali ne mora da otvori posebnu prostoriju za pušenje. "Ona mora da ima ventilacioni sistem, koji je sastavni deo prostorije za pušenje i koji je fizički odvojen od drugog ventilacionog sistema", kaže za "Blic” Srmena Krstev, predsednica Komisije za prevenciju upotrebe duvana. Pušenje od četvrtka tako neće biti moguće ni u javnom prevozu, odnosno u tramvajima, autobusima, trolejbusima, taksiju, avionu, ali ni u službenim vozilima. Strastveni pušači za dva dana moraće da biraju koje će kafiće, restorane i kafane da posećuju jer će ih u mnogima od ovih objekata u uživanju u nikotinu onemogućiti jasno istaknut znak "Zabranjeno pušenje”. Pušenje će biti dozvoljeno: u sopstvenom stambenom prostoru, u ugostiteljskim objektima koji su manji od 80 kvadrata a koji se za to opredele , u većim ugostiteljskim objektima, ali u odvojenoj prostoriji , na radnom mestu u posebno određenim prostorijama.


09. 11. 2010. VEST: VRELSKA JESEN

Biciklistički klub "Gorski" otvoren je za nove članove od osnivanja. Presek članstva pravi se u periodu od 01. do 15. januara, kada se obavlja licenciranje takmičara za narednu sezonu, kaže predsednik biciklističkog kluba "Gorski", Predrag Milenković. Inače klub će od Nove godine pa na dalje biti otvoren za sve nelicencirane kategorije. U toku je trening liga kluba "Vrelska jesen", koja se održava u parku "Vrelo", za šta klub ima dozvolu nadležnih organa. Ideja je, a trudićemo se da je i ostvarimo, da park "Vrelo" u narednoj godini bude poligon za mauntin bajk, kaže Milenković. Klub trenutno radi i na izradi Ciklo-turističke karte Sokobanje.

4 TRKE

Priprema za narednu biciklističku sezonu u Biciklističkom klubu "Gorski" je u toku, kaže predsednik kluba Predrag Milenković. U narednoj, 2011. godini planiramo 4 trke, kaže Milenković. Biciklistrička sezona počinje početkom aprila, kada će biti održana prva trka: Školsko prvenstvo opštine Sokobanja u biciklizmu. Nakon toga, planiramo Maraton na Ozrenu koji ćemo pokušati da vežemo za koncert benda Kanda, Kodža i Nebojša, koji bi trebalo da bude dobrotvorni koncert, kojim bi bend pomogao klub "Gorski", saznajemo od Predraga Milenkovića. Naredna, trka je Liga Srbije u Sokobanji, a 10. septembra planira se četvrta, veoma važna trka, Velika trka u Sokobanji, Trofej Sokobanje-medjunarodna trka, svetski kup u Sokobanji. Očekujemo da će voziti svetske reprezentacije koje će se boriti za učešće na olimpijadi 2012. godine u Londonu, kaže Milenković.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt