X Bijenale ekološke karikature Sokobanja - Vesti Soko TV 13.10.2010.godine

Tradicionalna međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“ održaće se po 10. put u našem mestu. Svečano otvaranje izložbe radova Bijenala sa proglašnjem najuspešnijih biće obavljeno u hotelu “Moravica”/ Redovna jesenja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u organizaciji Crvenog krsta Sokobanje i Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije održana danas u prostorijama sokobanjskog Doma zdravlja./ Dom zdravlja će danas preuzeti 600 doza vakcina protiv sezonskog gripa. Ovo je polovina od planirane količine, saznajemo od direktora Doma Zdravlja /U okviru projekta "Kontrola tuberkuloze u Srbiji" Ministarstva zdravlja Republike Srbije, održaće se dvodnevni kurs za lekare koji nisu prošli bazičnu edukaciju o multirezistentnoj tuberkulozi, 15. i 16. oktobra 2010. godine / Osnovna škola „Mitropolit Muhailo“ sutra obeležava Dan škole.

X Bijenale ekološke karikature Sokobanja - Vesti Soko TV 13.10.2010.godine
13 Oktobar 2010

13.10.2010. VEST – X Bijenale ekološke karikature Sokobanja

crveni-krst-sokobanjaTradicionalna međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“ održaće se po 10. put u našem mestu. Svečano otvaranje izložbe radova Bijenala sa proglašnjem najuspešnijih biće obavljeno u hotelu “Moravica”, saznajemo od Aleksandra Blatnika, umetničkog direktora Bijenala. 300 autora - učesnika Bijenala, iz 47 zemalja konkurisalo je sa ukupno 700 radova. Aleksandar Blatnik koji je prisutan na ovom festivalu od samog početka, kaže da je veoma zadopvoljan zbog ovogodišnjeg impozantnog odziva učesnika. On dodaje da je Bijenale opravdao svoje postojanje, jer je promovisao Sokobanju u svetu. I ove godine obezbeđene su nagrade. Prva nagrada : 10 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma, druga nagrada : 7 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma i treca nagrada : 3 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma, kao i tri specijalne nagrade (diplome).


13.10.2010. Crveni krst Sokobanje

Redovna jesenja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u organizaciji Crvenog krsta Sokobanje i Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije održana danas u prostorijama sokobanjskog Doma zdravlja. Od 119 prijavljenih građana, prikupljena je 101 jedinica krvi. Pored redovnih davalaca, akciji su se u velikom broju odazvali i učenici Srednje škole Branislav Nušić.


13. 10. 2010. VEST: Domu zdravlja Sokobanje 600 vakcina protiv sezonskog gripa

vakcina protiv sezonskog gripaDom zdravlja će danas preuzeti 600 doza vakcina protiv sezonskog gripa. Ovo je polovina od planirane količine, saznajemo od direktora Doma Zdravlja Sleviše Antonijevića. Sa vakcinacijom će se početi u ponedeljak 18.oktobra u prostorijama ATD-a i narednih dana dok se ne potroše pristigle doze vakcina. Građani će moći da se vakcinišu u terminu od 8 do 12h. Kada bude pristigla druga količina, vakcinacija će se obavljati i u isturenim ambulantama: u Jošanici Čitluku, Mužinacu i Radenkovcu. Ove godine sa vakcinacijom će se krenuti ranije i biće obezbedjeno više doza nego prethodnih godina, kaže direktor Antonijević.


13. 10. 2010. VEST: Dvodnevni kurs u Sokobanji "Kontrola tuberkuloze u Srbiji"

U okviru projekta "Kontrola tuberkuloze u Srbiji" Ministarstva zdravlja Republike Srbije, održaće se dvodnevni kurs za lekare koji nisu prošli bazičnu edukaciju o multirezistentnoj tuberkulozi, 15. i 16. oktobra 2010. godine, u hotelu "Moravica" u Sokobanji. Za kurs je obezbedjen odgovarajući edukativni materijal. Predvidjeni broj učesnika je 80 lekara. Teme su: Definicija i epidemiološki podaci o rezistentnoj tuberkulozi, Strategija otkrivanja slučajeva rezistentne tuberkuloze, Principi lečenja, Kontrola infekcije i zbrinjavanje osoba iz kontakta sa obolelim od multirezistentne tuberkuloze, Programske aktivnosti u zbrinjavanju obolelih, Stacionirano lečenje obiolelih-istorija bolesti i medicinska dokumentacija i Sprovodjenje lečenja i saradnja obolelih sa multirezistentnom tuberkulozom u ambulantnim uslovima. Predvidjen je i obilazak odeljenja za multirezistentnu tuberkulozu Specijalne bolnice za plućne bolesti "Ozren". Kurs za medicinske sestre biće održan 28., 29. i 30. oktobra i 04., 05. i 06. novembra. Ovaj kurs koji je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije i nosi 6 bodova za slušaoce, pohadjaće 350 lekara i medicinskih sestri.


13.10.2010. VEST – Osnovna škola sutra obeležava Dan škole

Osnovna škola „Mitropolit Muhailo“ sutra obeležava Dan škole. Povodom ovog jubileja, za sokobanjske osnovce, biće organizovane brojne aktivnosti, saznajemo od Tanje Nikolić, pomoćnice direktora Osnovne škole. Od 8 i 30 do 10 i 30 za sve učenike biće organizovane sportske aktivnosti. Zabavni kviz znanja za učenike starijih razreda biće održan u bioskopu „Moravica“ sa početkom u 11 časova. Učenici od petog do osmog razreda u saradnji sa svojim nastavnicima, za mlađe razrede pripremili su skromnu priredbu, koja će biti održana u 13 časova u sali bioskopa Moravica.


13.10.2010. VEST – Pesma o vinu i ljubavi

Kulturni centar Topola dodelio je predsedniku Književnog kluba „Sokolovo pero“ Hranimiru Milojkoviću diplomu za osvojeno treće mesto za pesmu “Glosa o vinu”, na Konkursu za najlepšu pesmu o vinu i ljubavi. Milojković prvi put učestvuje na ovom konkursu i kako nam je rekao ova diploma ima veliki značaj pre svega za Književni klub “Sokolovo pero”. Ove godine učestvovalo je oko 400 pesnika iz svih krajeva Srbije.

„Olovko ne ćuti“

Na Saboru književnog stvaralaštva “Olovko ne ćuti” Barajevo 2010. Rada Krstić član Kniževnog kluba Sokolovo pero dobila je plaketu za osvojeno drugo mesto za pesmu “Potočara”. Naša pesnikinja drugi put je učestvovala na ovoj manifestaciji i kako nam je rekla prezadovoljna je osvojenim priznanjem. Na ovogodišnjem Saboru učestvovao je veliki broj pesnika kako iz zemlje tako i inostranstva. Odštampan je i Zbornik sa nagrađenim i pohvaljenim pesmama.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt