ZLATNE RUKE ZA SRCE I DUŠU!

Stiglo nam je leto u Sokobanju - i s njim sve lepote!... Obeležavamo 27. Opštinsko takmičenje ZLATNE RUKE i 114 godina Turističke organizacije u Sokobanji - nek se i ova godina zapamti...

ZLATNE RUKE ZA SRCE I DUŠU!
12 Jul 2009

Stiglo nam je leto u Sokobanju - i s njim sve lepote!...

Obeležavamo 27. Opštinsko takmičenje ZLATNE RUKE i 114 godina Turističke organizacije u Sokobanji - nek se i ova godina zapamti...

Sabor narodnog stvaralaštva ZLATNE RUKE, održava se tradicionalno 14. jula. I ove godine, lokacija na kojoj će se pripremati stara, gotovo zaboravljena jela, prezentovati rukotvorine, umeće starih zanata i izvorne pesme je letnja pozornica VRELO.

Za ovogodišnju dugo pripremanu manifestaciju vlada veliko interesovanje, što se i očekivalo s obzirom na njen značaj i radoznalost publike, posetilaca i učesnika.

Bravo za organizaciju!

Svi smo na visini!

Za razliku od prethodnih godina, pored zanatlija i domaćica iz Sokobanje, na susretima i druženjima biće učesnika iz Knjaževca, Zaječara, Bora, Niša, Aleksinca i Svrljiga - sve provereni učesnici koji priređuju iznenađenja.

Štandovi će biti postavljeni i postavke otvorene na Letnjoj pozornici, na Vrelu, u Sokobanji, u 10 sati. Dva žirija ili komisije, stručno i objektivno, ocenjivaće stara jela i rukotvorine, odnosno izložene predmete. Dodela robnih nagrada, diploma i priznanja, obaviće se u Etno kutku "Grudonjske vodenice" od 14 sati.

Inače, na ovaj dan, poznat mitropolit, srpski, gospodin Mihailo, poreklom Sokobanjac, pre tačno 114 godina, osnovao je Udruženje za unapređenje i ulepšavanje Sokobanje. Ovo društvo, bavilo se, između ostalog i unapređenjem razvoja turizma, tako da je u pravom smislu bilo prva turistička organizacija u Sokobanji. Njeni sledbenici su, dalje, Uprava Banje, pa Turistički savez, zatim Organizacija za turizam i kulturu, i, najzad, Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja, nosilac "Turističkog cveta" za 2008. koja 14. jula obeležava tradiciju sokobanjske turističke organizacije dugu neverovatnih 114 godina, na čem bi nam mogla pozavideti kulturna Evropa.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt