ULTIMATE FIGHT u Sokobanji

Uzbudljivim desavanjima u Sokobanji, ove godine, pogotovo u avgustu, kao da nema kraja. Nakon basket ludila, Prve harmonike, pozorisnih predstava, tradicionalnog vasara za Preobrazenje, u vecernjim satima 19. avgusta, 2008.godine, na letnjoj pozornici VRELO, odrzane su borbe u ultimate fight

ULTIMATE FIGHT u Sokobanji
20 Avgust 2008

klinc

Uzbudljivim desavanjima u Sokobanji, ove godine, pogotovo u avgustu, kao da nema kraja. Nakon basket ludila, Prve harmonike, pozorisnih predstava, tradicionalnog vasara za Preobrazenje, u vecernjim satima 19. avgusta, 2008.godine, na letnjoj pozornici VRELO, odrzane su borbe u ultimate fight, slobodne borbe, za sampione Srbije i Balkana.

Ukupno je bilo sest borbi, s tim sto je uvodna bila revijalna, uvod u borbe za sampione, nosioce pojasa u MMA verziji. Borbe traju dve runde, po pet minuta, a ako je ishod neresen, do pobednika se dolazi u trecoj, ekstra, rundi.

U poluteskoj kategoriji, do 84 kg. telesne tezine sastali su se mladi borci, Srdjan Sekulic, iz kluba "Car Dusan Silni", koji ima samo dve dobijene borbe do sada i Sasa Mitrovic, koji je od pet borbi ostvario tri pobede. Pobedio je Srdjan Sekulic, na poene, zadavsi protivniku nekoliko odlicnih udaraca u prvoj rundi, ali je druga runda licila na rvanje Sumo-rvaca!

U teskoj kategoriji, do 90 kg, Aleksandar Radosavljevic-Rodja, takodje iz kluba "Car Dusan Silni", savladao je Ivana Jestrovica, iz Obrenovca, tehnickim nokautom u prvoj rundi, iako je Ivan iskusniji i ima za sobom preko 40 pobeda. Ali, jednom mora da bude prvi put!

Super-teska kategorija je, zamalo dovela do tragicnog ishoda meca, u kojem je mnogo iskusniji internacionalni kik-bokser, Miodrag Petrovic-Pele, sa preko stotinu borbi i pobeda, nakon samo tri udarca onesvestio protivnika Dejana Novakovica-Konana, iz Bora, kome je od siline udaraca stitnik za zube zapao u grlu i posle dosta napora medicinske ekipe, dosao je k sebi i stao na noge. Dakle, nakon samo petnaestak sekundi meca, pobedio je Pele tehnickim nokautom.

Ovo su bile borbe za sampione Srbije, a glavni mec veceri bila je bitka za sampiona Balkana u kojoj su snage odmerili Edin Strmonja, iz BiH i Sasa Lazic, iz Aleksinca, koji za sobom ima 18 pobeda, 4 poraza i jedan neresen rezultat. Slicno kao i u prethodnom mecu, Sasa Lazic je tehnickim nokautom savladao Edina, koji je nakon drugog, veoma strucnog i jakog udarca zadobijenog od protivnika, pao i udario glavom o pod ringa i nakratko izgubio svest, sto je bilo dovoljno da njegov trener ubaci peskir u ring i sudija prekine mec.

Sve borbe, praznicne veceri u Sokobanji, pratilo je oko cetiri stotine posetilaca, ali su mnogi bili razocarani sto su najatraktivnije trajale veoma kratko. Pa, to se desava, sta da radimo? Ne traje svaki mec svih deset minuta, ili petnaest, ako je potrebna treca runda.

Preobrazenjski, praznicni dan u Sokobanji je, pored panadjura, koji traje dva dana i nekoliko kulturnih i verskih desavanja, obelezila i prva organizovana, krvava, predstava momaka koji imaju viska energije, a ne znaju da je plemenitije iskoriste, vec da jedan drugom prolivaju krv! Ali, i to je deo zivota i surove svakodnevice.

Vidimo se u Sokobanji.

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt