UDRUŽENJE UMETNIKA „VRELO“- SOKOBANJA

Sa početkom zvanične turističke sezone u Sokobanji, primetna su i neka dešavanja na kulturnom planu i dogadjajima koja će biti predstavljena, kako gostima Banje pod Ozrenom,tako i meštanima, u vremenu od 21. juna, do 21. septembra, 2009.godine.

UDRUŽENJE UMETNIKA  „VRELO“- SOKOBANJA
24 Jun 2009

Sa početkom zvanične turističke sezone u Sokobanji, primetna su i neka dešavanja na kulturnom planu i dogadjajima koja će biti predstavljena, kako gostima Banje pod Ozrenom,tako i meštanima, u vremenu od 21. juna, do 21. septembra, 2009.godine.

Početkom ove godine, tačnije 22. februara, 2009.g. u Sokobanji je osnovano Udruženje umetnika „Vrelo“- Sokobanja, koje okuplja pesnike , pisce, slikare, muzičare, pevače, glumce i ostale predstavnike lepih umetnosti. Svoj prvi javni nastup, debi, na javnoj sceni Sokobanje i Srbije, u okviru „Banjskog kulturnog leta 2009.g.“, kojeg realizuju Skupština opštine Sokobanja i Organizacija za turizam, kulturu i sport-Sokobanja, udruženje umetnika Vrelo imaće 2.jula, 2009.godine, u večernjim satima u atrijumu Zavičajnog muzeja u Sokobanji. Gosti prvog javnog nastupa i predstavljanja Udruženja umetnika „Vrelo“ – Sokobanja, biće pesnici i slikari iz Republike Srpske, Hrvatske i Srbije.

U samom udruženju donešena je odluka da se prve večeri javnog predstavljanja prednost da gostima, a da sami članovi Udruženja budu predstavljeni nekom drugom prilikom, što je među članovima Udruženja naišlo na odobravanje.

Te večeri, 2. jula 2009.godine, pored mnogobrojnih gostiju, meštane i goste Sokobanje, zabavljaće svojim stasom i glasom pevač popularne muzike Bojan Milanović, koji je član Udruženja i Velibor Mihić, penzionisani prof. književnosti, novinar i književnik, koji je takođe član Udruženja umetnika „Vrelo“ Sokobanja. U prvoj polovini jula, za slikare, članove Udruženja umetnika „Vrelo“, rezervisan je prostor u Zavičajnom muzeju u Sokobanji, za zajedničku izložbu radova, a tome će biti poseban osvrt na ovom sajtu.

Kulturni program ove sezone u Sokobanji je bogat i raznovrstan i biće za svakoga ponešto, a s obzirom da Lokalna samouprava pridaje velikog značaja kulturnim dešavanjima u Sokobanji, nadamo se da će naići na odobravanje meštana i gostiju i da će biti na zadovoljstvo svih.

Vidimo se u Sokobanji, ispred Zavičajnog muzeja! Dobrodošli!

23.06.2009.g.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt