Timočki Klub-Knjaževac, sa partnerima iz Sokobanje, na realizaciji projekta Partnerstvom do Transparentnosti Vesti TV Soko 20.09.2010.godine

Cilj projekta je bolja saradnja gradjana sa predstavnicima lokalne samouprave, kaže Snežana Pavković i dodaje da se projekat odnosi na etički kodeks / Opština Sokobanja je podržala akciju „Evropska nedelja mobilnosti – Dan bez automobila“ / Specijalna bolnica „Sokobanja“ nastupiće na zajedničkom štandu sa Organizacijom za turizam, kulturu i sport, u organizaciji Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije./ Opštinska uprava Opštine Sokobanja omogućuje građanima opštine Sokobanja da ukoliko zaključe Ugovor o uređivanju građevinskog zemljišta do 31.12.2010, odnosno do tog roka podnesu potpun zahtev za zaključenje Ugovora, ostvare popust za legalizaciju./ Autobus decentralizacije bio je postavljen u centru ispred Miloševog konaka. Gradjani su imali priliku da se priključe akciji i pošalju poruku premijeru, predsedniku i ministrima o svojim problemima i problemima lokalne zajednice.

Timočki Klub-Knjaževac, sa partnerima iz Sokobanje, na realizaciji projekta Partnerstvom do Transparentnosti Vesti TV Soko 20.09.2010.godine
20 Septembar 2010

20. 09. 2010. VEST: Timočki Klub-Knjaževac, sa partnerima iz Sokobanje, na realizaciji projekta "Partnerstvom do Transparentnosti"

NVO Timočki Klub-Knjaževac, zajedno sa partnerima iz Sokobanje, Nevladinom organizacijom "Sokograd" radi na realizaciji projekta "Partnerstvom do Transparentnosti". Projekat finansira "Balkan trast fond" i realizuje se u 8 opština Timočke krajne, saznajemo od Snežane Pavković, direktorke NVO Timočki Klub iz Knjaževca. Cilj projekta je bolja saradnja gradjana sa predstavnicima lokalne samouprave, kaže Snežana Pavković i dodaje da se projekat odnosi na etički kodeks ponačanja izabranih funkcionera u lokalnoj samoupravi koji je Opština Sokobanja usvojila 2006. godine. Projekat predvidja formiranje tela koje će pratiti rad lokalne samouprave. Pozivamo gradjane i lokalne funkcionere da iskoriste mogućnost i pravo i da formiraju ovo telo, kaže Snežana Pavković.


20.09.2010. VEST – Evropska nedelja mobilnosti – Dan bez automobila

Opština Sokobanja je podržala akciju „Evropska nedelja mobilnosti – Dan bez automobila“ koja ima za cilj da ukaže na potrebu očuvanja životne sredine i ograničenja upotrebe putničkih automobila u gradovima i naseljima. Obaveštavaju se građani da će u sredu 22. septembra u periodu od 6 do 16 časova biti privremeno obustavljen saobraćaj za vrste vozila, uz mogućnost korišćenja za vozila javnog prevoza, pešake i bicikliste, u sledećim ulicama:

Mitropolita Mihaila – od Doma zdravlja do raskrsnice kod škole

U ul. 27. marta – od raskrsnice kod škole do ul. Redeta Živkovića

Alekse Markišića od raskrsnice sa Nemanjinom ulicom do ulice 27. marta kod Biblioteke


20.09.2010. VEST – Legalizacija

Opštinska uprava Opštine Sokobanja omogućuje građanima opštine Sokobanja da ukoliko zaključe Ugovor o uređivanju građevinskog zemljišta do 31.12.2010, odnosno do tog roka podnesu potpun zahtev za zaključenje Ugovora, ostvare popust za legalizaciju objekta u skladu sa Odlukom o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i to:

1 Za porodične stambene objekte do 100 m2 – popust 60 %,

2 Za izradnju, dogradnju stambene površine do 100 m2 – popust 60%

3 Za izgradnju, dogradnju stambene površine od 101 -200 m2- popust 40%

4 Za izradnju, dodradnju stambene površine od 201-300 m2 – popust 20%

5 Za površinu preko 300 m2, naknada se umanjuje samo po osnovu radnog staža i po osnovu eventualnog ulaganja u infrastrukturu.

Pravo na umanjenje može ostvariti lice koje je izgradnjom objekta, odnosno kupovinom stana trajno rešilo svoju stambenu potrebu i ona se priznaje investitoru samo za jedan objekat osim umanjenja po osnovu učešća u izgradnji komunalne infrastrukture. Naknada za uređenje se može plaćati u gotovom ili na rate na period otplate od 10 godina. Za plaćanje u gotovom daje se popust na obračunatu naknadu sa umanjenjem od 20%.


20.09.2010. V E S T – Specijalna bolnica „Sokobanja“ nastupiće na ovogodišnjem 43. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu na zajedničkom štandu sa Organizacijom za turizam

Sokobanja SAJAM-TURIZMA U NOVOM SADUSpecijalna bolnica „Sokobanja“ nastupiće na ovogodišnjem 43. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, promocijom svojih medicinskih usluga u oblasti prevencije, lečenja i rehabilitacije, kao i specijalnih programa, poput „Wellnes“, „Fitness“, „Soko life“ programa. Biće to prilika za predstavljanje Bolnice kao sertifikovane ustanove koja u radu primenjuje standarde kvaliteta sistema ISO 9001 i HACCAP (Hasap), odnosno kontinuirano sprovodi mere u cilju podizanja nivoa kvaliteta usluga i usklađivanja sa savremenim tokovima banjskog turizma Evrope. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu biće održan od 28. septembra do 1. oktobra, a Specijalna bolnica „Sokobanja“ nastupiće na zajedničkom štandu sa Organizacijom za turizam, kulturu i sport, u organizaciji Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije.


20. 09. 2010. VEST: Moto kluba „Falkons“ otputovao na izlet do Grčke

U organizaciji Moto kluba „Falkons“ i samostalnh motorista 9 motorista otputovalo na izlet do Grčke. Motoristi su krenuli u subotu, 18. septembra, a povratak se očekuje u utorak ili sredu. Do Grčke otputovalo sedam članova kluba „Falkons“ i dva nezavisna učesnika. Sedam učesnika otputovalo je preko Makedonije i dvojica preko Bugarske. U planu nam je obilazak kulturnih znamenitosti u Grčkoj, kažu Boban Miladinović i Dejan Jogrić i dodaju da očekuju lepo vreme i dobar provod.


20. 09. 2010. VEST: Predstsvnici Koalicije za decentralizaciju, 18. septembra, posetili su Sokobanju

U okviru projekta: "Autobus decentralizacije", predstsvnici Koalicije za decentralizaciju u subotu, 18. septembra, posetili su Sokobanju. Autobus decentralizacije bio je postavljen u centru ispred Miloševog konaka. Gradjani su imali priliku da se priključe akciji i pošalju poruku premijeru, predsedniku i ministrima o svojim problemima i problemima lokalne zajednice. "U toku akcije koja se sprovodi u 12 gradova Južne Srbije, gradjani imaju mogućnost i da popune upitnik, na osnovu kojeg mi vršimo evaluaciju problema i kasnije im šaljemo dodatne informacije vezane za decentralizaciju Srbije" kaže Milena Krstić, p.r. NVO Pro Aktiv iz Niša, koordinacionog centra Koalicije za decentralizaciju. Gradjani su u toku akcije imali priliku i da pogledaju projekciju filma-parodije na dnevnik RTS-a. Akciju je pomogla Omladinska Organizacija-Sokobanja.


20.09.2010. SPORT – Treće kolo Opštinske fudbalske lige

Treće kolo Opštinske fudbalske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

Bukovik (Vrbovac) – Slemen (Milušinac) 4:1

Mladost (Resnik) – Jedinstvo (Mužinac) 3:0

Omladinac (Poružnica) – Trebič (Sokobanja) 1:4

Palilulac (Šarbanovac) – Omladinac (Blendija) 0:2

Pobeda (Trubarevac) – Napredak (Jošanica) 2:1

Rtanj (Vrmdža) – Ozren2 - 2:8 van konkurencije

Nakon trećeg kola prva dva mesta na tabeli zauzimaju Bukovik iz Vrbovca i Omladinac iz Blendije sa 7 osvojenih bodova, treća je ekipa Trebič sa 6 bodova. Poslednja tri mesta na tabeli bez bodova zauzimaju Omladinac (Poružnica), Napredak i Jedinstvo.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt