Sveti Jovan Biljober XVI Susreti

Slobodno bi se moglo reći da i ove godine Sokobanjsko kulturno leto počinje već uveliko poznatim tradicionalnim danima posvećenim lekovitom bilju - a i nema zdravijeg mesta za ovo kakva je ekološka Sokobanja!

Sveti Jovan Biljober XVI Susreti
1 Jul 2010

Slobodno bi se moglo reći da i ove godine Sokobanjsko kulturno leto počinje već uveliko poznatim tradicionalnim danima posvećenim lekovitom bilju - a i nema zdravijeg mesta za ovo kakva je ekološka Sokobanja!

U okviru XVI Susreta "Sv. Jovan Biljober", Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja, Udruženje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" i d.o.o. "Adonis" - pripremaju, zaista, bogat i primamljiv program: izlete do Sesalačke pećine, Device, Ozrena i Rtnja, tradicionalni izbor "Princeze Biljarice", kviz o poznavanju lekovitog bilja, izbor najlepšeg ivanjdanskog venčića i Biljnu paradu. Sve lepše od lepšeg, imaće šta da se pamti i zapamti!... Evo detalja...

- Izlet do Sesalačke pećine, organizuje se 3. jula;

- do Device 4. jula;

- do Ozrena, tj., do Oštre čuke 5. jula i

- do Rtnja 7. jula, kad se održava i tradicionalni uspon na njegov najviši vrh, Šiljak.

Svi izleti se realizuju u pratnji stručnih vodiča i poznavalaca lekovitog bilja, koji će održati stručna predavanja, a za učesnike izleta na Rtnju je obezbeđena hrana i osveženje.

Manifestaciju prati i VI Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane, koji će se održati od 2. do 15. jula, na štandovima koji su postavljeni duž Mermernog šetališta, u centru Sokobanje. Prijavu za učešće na sajmu kao i program XVI Svečanosti "Sv. Jovan Biljober" - možete preuzeti "klikom" na "ikonice" ispod teksta u PDF-formatu.

Naravno, sve dodatne informacije koje vam "leže na srcu" - možete dobiti putem telefona na broj 018/833-988 ili putem e-maila: otks_sokobanja@beotel.rs

Dođite, dragi naši gosti: zdravlje, druženje i lepota vas zovu - u Sokobanju - radujte se i zabavite noću-danju - u mesto gde "dođeš star - a odeš mlad!"

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt