STRATEŠKO PLANIRANJE

Poslednjeg dana septembra, građanima opštine Sokobanja, predstavljen je Strateški plan razvoja zajednice za naredni petogodišnji period. Javna rasprava je održana u velioj sali opštine , iznad Vatrogasnog društva i sa žaljenjem primećujemo da se odazvao vrlo mali broj zainteresovanih građana za razvoj svoje opštine.

STRATEŠKO PLANIRANJE
23 Septembar 2009

Poslednjeg dana septembra, građanima opštine Sokobanja, predstavljen je Strateški plan razvoja zajednice za naredni petogodišnji period. Javna rasprava je održana u velioj sali opštine , iznad Vatrogasnog društva i sa žaljenjem primećujemo da se odazvao vrlo mali broj zainteresovanih građana za razvoj svoje opštine.

Prezentaciji su prisustvovali, ispred Komisije za strateško planiranje, predsednik Upravnog odbora DCG-a, Mirjana Stanković i Mirna Mumović, saradnik na projektima, iz Zaječara, zatim predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, zamenik predsednika opštine, Aleksandar Milenković, v.d. direktora OTKS-a, Ljubinko Milenković, Marija Žikić, koordinator za ekonomski razvoj opštine, Dejan Vasiljević, u ime preduzetnika Sokobanje i nekolicina zainteresovanih građana. Predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, je otvarajući javnu raspravu, pozdravio sve prisutne i zahvalio se svima koji su učestvovali u izradi nacrta plana strateškog razvoja Sokobanje u narednom petogodišnjem periodu.

Mirjana Stanković, predsednik UO DCG-a, je istakla da su izradi plana strateškog razvoja opštine prethodile mnoge analize u kojima su sagledani svi činioci i sve realne šanse za realizaciju, o tome šta je Sokobanji najpotrebnije.

- Ovo nije projekat koji neće moći da se menja, to nam nije cilj, zato ovaj plan i predstavljamo građanima Sokobanje, kako bi i vi dali određene sugestije, primedbe ili dopune. Cilj nam je da stvorimo jednu kulturu u kojoj će građani biti odgovorni za razvoj svoje zajednice i ovaj plan je deo dugoročne vizije za budućnost i razvoj Sokobanje, a ne samo za naredni petogodišnji period,- rekla je Mirjana Stanković.

Marija Žikić je predstavljajući plan, primetila da je komisija realno sagledala sve probleme, a Sokobanja ih ima mnogo i za neke neće biti dovoljno pet godina da se realizuju i naglasila da su za naredni petogodišnji period izdvojena četiri opšta cilja razvoja opštine: 1. razvoj turizma, 2. razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj, 3. razvoj komunalne infrastrukture i 4. razvoj malih i srednjih preduzeća. Kada je razvoj turizma u pitanju akcenat će biti na razvoju Banje Jošanice i zadobijanju statusa banje. Marija Žikić je građanima predstavila sve projekte iz ova četiri cilja razvoja opštine, napominjući da se oni mogu videti i na sajtu SO Sokobanja i dala reč prisutnim građanima. A što se sugestija građana tiče bilo ih je veoma malo. Dejan Vasiljević, u ime preduzetnika Sokobanje je, odgovarajući Mirjani Stanković na primedbu da se kod razvoja malih i srednjih preduzeća prednost da ženama, rekao da to u Sokobanji nije potrebno jer su preko 40% žena vlasnici radnji ili malih preduzeća. Zoran Avramović, ispred Udruženja pčelara Sokobanje, imao je dopunu plana razvoja pčelarstva koja se odnosi na projektovanje i izradu cvetnih pašnjaka za pčele.

Plan je urađen, projektno-tehnička dokumentacija je prikupljena, traže se donatori i realizacija planiranog. A. otom-potom.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 01.10.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt