Specijalna Bolnica Sokobanja - Vesti Soko TV- 27.08.2010.godine

Specijalnu bolnicu „Sokobanja”, u nedelju 29. avgusta, posetiće delegacija Evropskog udruženja banja, koju čine Reinhard Petri, direktor za projekte ESPA, dr Kurt Fon Stork, direktor za kvalitet ESPA i dr Teodor Stofira / Kako saznajemo od Živorada Stojanovića, zamenika direktora JKP „Napredak“ došlo je do havarije dubinske pumpe na postrojenju za preradu pitke vode „Lepterija./ Manifestacija zabavnog karaktera "Igre bez granica" održana je juče na sportskim terenima kod škole u Jošanici.

Specijalna Bolnica Sokobanja - Vesti Soko TV- 27.08.2010.godine
27 Avgust 2010

27.08.2010. V E S T – SPECIJALNA BOLNICA

Specijalnu bolnicu „Sokobanja”, u nedelju 29. avgusta, posetiće delegacija Evropskog udruženja banja, koju čine Reinhard Petri, direktor za projekte ESPA, dr Kurt Fon Stork, direktor za kvalitet ESPA i dr Teodor Stofira generalni menadžer jedne od najpoznatijih banja u Češkoj Republici i predsednik komisije za peloid ESPA. Biće to početaki obilaska sedam najboljih zdravstvenih ustanova u banjama Srbije, koji će trajati do 02. septembra, a u cilju stručnog sagledavanja stanja u ustanovama i izrade dokumenta są preporukama o najbrže ostvarljivim i najefikasnijim merama za njihovo dalje napredovanje. Organizator posete je Udruženje banja Srbije, a reč je o prvoj fazi složene aktivnosti na profilisanjubanjskog turističkog proizvoda – segmenta jako bitnog za razvoj banjskog turizma, a koja će biti realizovana uz pomoć Evropskog udruženja banja.


27. 08. 2010. VEST: VODA

Kako saznajemo od Živorada Stojanovića, zamenika direktora JKP „Napredak“ došlo je do havarije dubinske pumpe na postrojenju za preradu pitke vode „Lepterija“, pa je samim tim došlo i do poremećaja vodosnabdevanja pojedinih naselja Sokobanje, pogotovu visokih zona. Stručne službe JKP „Napredak“ ulažu napor za remont i nabavku opreme, kako bi se uspostavilo normalno vodosnabdevanje. Do normalizacije vodosnabdevanja voda će se povremeno preusmeravati ka visokim zonama u vremenskom periodu od 12,00 do 22 časa kada će bez vode biti naselja: Carina, Prevalac, Centar, Čair, Podina sa Gradašnicom i Palilula. Savetuje se gradjanima da obezbede odredjenu količinu vode i da makasimalno racionalizuju potrošnju. Sokobanjom će ići i cisterna pitke vode po pozivu gde je to potrebno, a gradjani informacije mogu dobiti na telefone: 884 759 i 830 670. Normalizacija vodosnabdevanja očekuje se tokom vikenda, kaže Živorad Stojanović.


27. 08. 2010. VEST: IGRE U JOŠANICI

U organizaciji Kancelarije za mlade opštine Sokobanja, a uz podršku Mesnih zajednica Jošanica i Žučkovac, manifestacija zabavnog karaktera "Igre bez granica" održana je juče na sportskim terenima kod škole u Jošanici. U sedam disciplina takmičilo se po dvadesetoro dece iz Žučkovca i Jošanice. Manifestacija je organizovana pod motoom "Turizam i avanturizam". "Zaključili smo da je potrebno obogatiti zabavni život dece u ruralnom delu Sokobanje", kažu Ivana Radosavljević, koordinatorka Kancelarije za mlade, Zoran Živanović, odbornik u SO Sokobanja i Saša Jovanović, pomoćnik predsednika opštine Sokobanja za poljoprivredu-idejni tvorci manifestacije. Oni su izrazili nadu da ce "Igre bez granica" mladih ova dva sela postati tradicija.


27.08.2010. VEST – Moto skup

III Moto skup, u organizaciji Moto kluba “Falkons” biće održan sutra i prekosutra na bivšem placu Autotransporta. Pokrovitelji Skupa su SO Sokobanja i OTKS. Ove godine očekuje se od 250 do 300 bajkera iz okolnih gradova: Niša, Aleksinca, Knjaževca, Boljevca, Negotina. Doček učesnika predviđen je sutra u 8 časova, saznajemo od Dragana Anđelkovića-predsednika Moto kluba “Falkons”. Sportske aktivnosti i druženje u kampu je od 12 do 18 časova, a defile motorista centrom grada je od 18 časova, kaže Anđelković. U zabavnom delu programa učestvovaće Gale iz Kerbera i Najda. Koncert će biti održan u 21 sat na placu Autotransporta.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt