SOKOBANJA NA SAJMU TURIZMA LORIST 09.

I ove godine Sokobanja će sa svojom turističkom ponudom izaći na tržište, a najpoznatije mesto koje promoviše banje i klimatske centre u zemlji, zimsku turističku ponudu i zemlje i regiona, ali i novogodišnje aranžmane, je Novi Sad

SOKOBANJA NA SAJMU TURIZMA LORIST 09.
2 Oktobar 2009

novosadski sajam

I ove godine Sokobanja će sa svojom turističkom ponudom izaći na tržište, a najpoznatije mesto koje promoviše banje i klimatske centre u zemlji, zimsku turističku ponudu i zemlje i regiona, ali i novogodišnje aranžmane, je Novi Sad. A, u Novom Sadu će od utorka, 6. do subote, 10. oktobra, 2009. godine, biti održan 42. Međunarodni sajam turizma, lova i ribolova i sporta, poznatiji kao LORIST.

Opština Sokobanja, sa svojom Organizacijom za turizam, kulturu i sport, hotelima i turističkim agencijama, neće izostati, ali ove godine na sajmu neće biti preduzetnika Sokobanje, zbog nedostatka novca, kažu u udruženju preduzetnika. Poslednjih godina zapaženo učešće na sajmu imaju i turističke organizacije gradova i opština, manifestacije koje organizuju, ali i strukovna okupljanja namenjena poslenicima u turizmu, ugostiteljstvu i privredi i zaista je šteta što sokobanjski preduzetnici ove jeseni na sajmu prave pauzu. Tim pre što su ove godine aktivnosti na organizaciji Sajma turizma usmerene na proširenje regionalne saradnje i plasmanu gotovog turističkog proizvoda i privrede zemalja u okruženju, kao i promociji ponude domaćih destinacija i ugostiteljskih usluga potencijalnim partnerima u inostranstvu.

Prošle godine Sokobanjska turistička ponuda je na ovom sajmu dobila zlatnu medalju za kvalitet ponude, a sajam je posetilo 60.000 ljudi i prognoze su da će ove godine biti oboren prošlogodišnji rekord, jer se ova jedinstvena manifestacija turizma i srodnih priredbi posvećenih prirodi i čoveku, svake godine sadržajno proširuje. Novitet ove godine u dopuni sadržaja biće priređivanje vinskog turizma. Od ostalih specifičnosti Sajma turizma navešćemo neke:

• Promocija banjskih, klimatskih mesta i zdravstvenih centara u Srbiji;

• Verski turizam;

• Manifestacioni turizam u Srbiji;

• Ponuda zimskih turističkih centara u zemlji i regionu;

• Turistička ponuda gradova u zemlji;

• Promocija seoskog turizma;

• Nastup proizvođača hrane i pića, distributera i zastupnika uvoznih prehrambenih proizvoda;

• Izlaganje nacionalnih suvenira.

Nadamo se da će sokobanjska turistička ponuda na 42. Međunarodnom sajmu turizma i ove godine privući veliku pažnju posetilaca i medija, kao prošle godine i da će se okititi nekim priznanjem, makar i zlatnom medaljom! Što da ne?

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 5.10.2009.g.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt