Sokobanja Kulturne manifestacije u julu

Zvanična turistička sezona u Sokobanji, počela je s kišom, kao i u ostalim delovima Srbije, ali to ne može sprečiti turističke radnike i Lokalnu samoupravu, da planirano i već tradicionalno, sprovedu u delo i ostvare plan. Tako, već početkom jula očekuje nas V Sajam lekovitog bilja i XV susreti „Sveti Jovan biljober“.

Sokobanja  Kulturne manifestacije u julu
27 Jun 2009

Zvanična turistička sezona u Sokobanji, počela je s kišom, kao i u ostalim delovima Srbije, ali to ne može sprečiti turističke radnike i Lokalnu samoupravu, da planirano i već tradicionalno, sprovedu u delo i ostvare plan.

Tako, već početkom jula očekuje nas V Sajam lekovitog bilja i XV susreti „Sveti Jovan biljober“. Od 2. do 15. jula 2009. godine. Organizatori, OTKS i D.O.O. „Adonis“, iz Sokobanje, i Udruženje za lekovito bilje Srbije „Dr Jovan Tucakov“, će i ove godine organizovati seminare, edukativni rad na terenima i nekoliko izleta u prirodu, od kojih je napopoularniji i najprivlačniji izlet na Rtanj, 7. jula, 2009.g. u prepodnevnim satima.

Od 3. jula, po najavi referenta za kulturu i direktora OTKS, počinju i polufinalna takmičenja 47. Medjunarodnog takmičenja harmonikaša „Prva harmonika Sokobanja“. Takmičenje po kategorijama biće u sali hotela „Moravica“ , 3. i 4. jula 2009.g.

Odloženi koncert rock sastava „Električni orgazam“, zakazan je ponovo i planiran je za 5. jul, sa početkom u 20 sati.

- 06.07. U ponedeljak je od 21:00 sat planirano etno veče u "Grudonjskim vodenicama"

-

- 07.07 tradicionalni uspon na vrh Rtnja - Šiljak, Na Rtnju će se obaviti i kviz o poznavanju lekovitog bilja i izbor najlepšeg Jovanjdanskog venčića, dok je uveče u centru grada, Biljna parada i Izbog preinceze Biljarice.

-

- 11. jula na letnjoj pozornici "Vrelo", "Melos estrada" i Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja organizuju koncert ovogodišnjih finalista šoua "Zvezde Granda".

Opštinsko takmičenje „Zlatne ruke“, održava se 14. jula, a Sajam knjiga od 15. jula, do 1. avgusta, 2009. godine.

U avgustu se dešavaju uglavnom sportski dogadjaji, ali o tome ćemo javnost obavestiti na vreme.

Dodatne informacije, mogu se dobiti u Turističko informativnom centru Organizacije za turizam, kulturu i sport, Sokobanja -tel. 018 833 988 ili putem e-maila na

2. jul, 2009.g.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt