SLIKARI SOKOBANJI I GOSTIMA

Pod sloganom: Udruženje umetnika „VRELO“ Sokobanji i gostima, u Zavičajnom muzeju je 11. jula, 2009. godine, u 19,30 sati otvorena izložba slika, članova udruženja i prijatelja, slikara iz Srbije.

SLIKARI SOKOBANJI I GOSTIMA
9 Jul 2009

Pod sloganom: Udruženje umetnika „VRELO“ Sokobanji i gostima, u Zavičajnom muzeju je 11. jula, 2009. godine, u 19,30 sati otvorena izložba slika, članova udruženja i prijatelja, slikara iz Srbije.

U zaista maloj muzejskoj prostoriji okupilo se oko pedesetak poštovalaca i ljubitelja slikarstva, koji su sa velikim interesovanjem pratili izlaganje profesora likovne kulture, u penziji, Sofije Veljković, kojoj je pripala čast da izložbu otvori.

- Drago mi je, poštovani posetioci i umetnici, što ovde večeras među izlagačima ima i mojih učenika, a takođe mi je drago što na jednom mestu ima radova i amatera i stručnjaka. To je za pohvalu. Izloženi radovi dokazuju da ima jako talentovanih slikara, koji pored svojih redovnih aktivnosti svoje slobodno vreme koriste za poetsko-slikarsko delovanje,- rekla je, između ostalog Sofija Veljković, otvarajući izložbu.

Udruženje umetnika „VRELO“ je osnovano 22. februara, ove godine i u svoje redove, osim književnih stvaralaca, prima sve umetnike: slikare, vajare, muzičare, pevače, kao i sve koji imaju znanja i saznanja o srpskom etnosu.

U okviru „Banjskog kulturnog leta – Sokobanja 2009“, udruženje je priredilo prvu grupnu izložbu slikara članova udruženja i prijatelja, slikara iz Srbije. Izložba je prodajnog karaktera i zastupljeno je 13 izlagača:

- Goran Milenović, Knjaževac;

- Nevenka Radulović, Aleksinac;

- Leonija Milisavljević, Sokobanja;

- Gordana Milojković, Sokobanja;

- Vladimir S. Putnik, Sokobanja;

- Mirjana Jovanović, Sokobanja;

- Gala Jovanović, Sokobanja;

- David Jovanović, Sokobanja;

- Julijana Nikolić, Sokobanja;

- Valentina Nikolić, Sokobanja;

- Goran Radovanović, Sokobanja;

- Milica Damjanić, Aleksinac;

- Marina Žinić – Ilić, Novi Sad.

Nakon govora profesora Sofije Veljković, otvaranje izložbe je upotpunjeno stihovima pesama, koje su govorili: Dalibor Filipović- Filip, Goran Radovanović, Vladimir S. Putnik i gosti Ilija Stepanović, književnik iz Kragujevca i Milivoje Jozić, aforističar i novinar Politike.

Izložba će trajati do 18. jula, 2009. godine i verujemo da će biti posećena.

Vidimo se u Sokobanji!

12. 07.2009.g.

Tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt