Sajam turizma LORIST Novi Sad

Četrdeset prvi sajam "Lova, ribolova, sporta i turizma", (LORIST), održan u Novom Sadu od 9. do 12. oktobra, 2008. godine i ovog puta nije prošao bez ucešća Sokobanje, kada je u pitanju turistička ponuda. Ovog puta na zajedničkom štandu, pored Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, (OTKS), nastupili su privatni stanodavci, hotelijeri i Udruženje preduzetnika Sokobanje.

Sajam turizma LORIST Novi Sad
12 Oktobar 2008

Četrdeset prvi sajam "Lova, ribolova, sporta i turizma", (LORIST), održan u Novom Sadu od 9. do 12. oktobra, 2008. godine i ovog puta nije prošao bez ucešća Sokobanje, kada je u pitanju turistička ponuda. Ovog puta na zajedničkom štandu, pored Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, (OTKS), nastupili su privatni stanodavci, hotelijeri i Udruženje preduzetnika Sokobanje. O utiscima sa sajma i prezentaciji Sokobanje razgovarali smo sa direktorom OTKS-a, Slobodanom Krstićem, nakon povratka iz Novog Sada.

> Gospodine Krstić, sajam je bio i prošao. Recite nam Vaše utiske i opštu ocenu prezentacije Sokobanje u Novom Sadu.

- Posebno mi je drago što je na 41. sajmu Sokobanja uzela učešća, kao i prethodnih godina, jer mi kao turistička destinacija moramo biti prisutni na svim sajmovima i dati svoj doprinos. Da budemo jasni, na ovakvim skupovima se ne sklapaju neki ugovori i poslovi, ali se ostvaruju kontakti i dogovori koji se kasnije realizuju. Velikog uticaja na prezentaciju Sokobanje i na interesovanje koje je vladalo, imalo je to što su na štandu bili prisutni predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić i njegov zamenik Aleksandar Milenkovic. Sokobanja se izuzetno lepo predstavila, štand je bio dobro opremljen, a u petak, 10. oktobra smo imali jednočasovnu promociju, naš program, u Master hali.

> Koliko je bilo interesovanje za turističku ponudu Sokobanje, za sledecu godinu?

- Naš štand je bio izuzetno dobro posećen, mediji su odlično odradili posao, a svi posetioci su pitali šta je to učinila Sokobanja da privlači toliko pažnje i tliko turista poslednjih godina. Lično mislim da je Sokobanja pogodila pravu meru platežne moći turista i da je zato svim kategorijama prihvatljiva. Tako je bilo i na sajmu i mogu reći da je vladalo veliko interesovanje za ovu turističku destinaciju.

> Recite nam ocenu protekle turisticke sezone, bar u letnjem periodu, ako imate podataka o broju gostiju i ostvarenim nocenjima. Uporedite ovu sa prošlom godinom, da li ste zadovoljni?

- S obzirom da u Srbiji vlada opšta besparica, da je ekonomska kriza uzela maha, da je ovo bila izborna godina i da nam vremenski uslovi nisu išli u prilog, ja sam zadovoljan ovom sezonom. Bili smo najposećeniji, a konacne rezultate saznaćemo 31.12.2008.g. kada se saberu svi podaci. Za sav naš trud i organizaciju i uspešnost u turizmu, pored "Turističkog cveta", OTKS-Sokobanja, je dobila zlatnu medalju i diplomu, za kvalitet turističke ponude. Mogu da kažem da će Sokobanja, kada je ova grana privrede u pitanju, biti u Evropi, sigurno.

Čestitamo na osvojenom priznanju i želimo i sledeće i svih narednih godina da Sokobanja bude "Br. 1 destinacija" u turističkoj ponudi Srbije!

* * *

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt