Rudari traže pare - Vesti Soko TV 02.11.2010.godine

Sindikat podzemne eksploatacije uglja Srbije uputio je zahtev resornom Ministarstu u kome sada posle povlačenja Predloga o izmenama i dopunama Zakona o PIO iz skupštinske procedure, podseća ministarstvo na zahtev o stažu-odnosno zahtev da rudari koji su zaposleni u podzemnoj eksploataciji idu u penziju posle navršenih 40 godina radnog staža./ Sokobanjski Dom Zdravlja je u okviru druge isporuke preuzeo još 600 doza vakcina protiv sezonskog gripa./ Trka "Za srećnije detinjstvo", koju Crveni krst Sokobanje organizuje u saradnji sa O. Š. "Mitropolit Mihailo" koja je trebalo da se održi 12. oktobra, a odložena je zbog loših vremenskih uslova, održaće se sutra, saznajemo od Ivane Vasiljević, menadžera Crvenog krsta./ Javno preduzeće "Srbija Šume", Šumsko gazdinstvo-Niš, preko Šumske uprave-Sokobanja, koje gazduje zaštićenim prirodnim dobrom-Lepterija, danas je izvršilo poribljavanje toka reke Moravice kroz ovo prirodno dobro./ Na XI Smotri kulturnog stvaralaštva Borsko-Zaječarskog okruga, održane u Knjaževcu, penzioneri iz Sokobanje ostvarili su zapažene rezultate / Otvoreno prvenstvo Sokobanje u tenisu do 12 godina,u organizaciji teniskog kluba „Vegas“ održano je za vikend .

Rudari traže pare - Vesti Soko TV 02.11.2010.godine
1 Novembar 2010

01. 11. 2010. VEST: RUDARI TRAŽE PARE

Sindikat podzemne eksploatacije uglja Srbije uputio je zahtev resornom Ministarstu u kome sada posle povlačenja Predloga o izmenama i dopunama Zakona o PIO iz skupštinske procedure, podseća ministarstvo na zahtev o stažu-odnosno zahtev da rudari koji su zaposleni u podzemnoj eksploataciji idu u penziju posle navršenih 40 godina radnog staža. U zahtevu se traže odgovori i na ranije upućivana pitanja, saznajemo od predsednika sindikata RMU "Soko", predstavnika Konfederacije slobodnih sindikata, Marka Crnalića. Zahteva se isplata razlike u zaradi za oktobar, novembar i decembar, da se razlika od 9 000 dinara mesečno u naredna 3 meseca isplati, do Nove godine; da resorno ministarstvo sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom rada i socijalne politike nadje rešenje za isplatu bolovanja, rudarima koji su na bolovanju duže od mesec dana, a koji su povredjeni ili teško bolesni i da se isplate 4 zaostale novčane naknade invalidima rada. Sindikat očekuje odgovor do 11h, kada počinje sednica Glavnog odbora, koja će se održati u Ibarskim rudnicima.


02. 11. 2010. VEST: DOSTUPNE VAKCINE PROTIV GRIPA

Sokobanjski Dom Zdravlja je u okviru druge isporuke preuzeo još 600 doza vakcina protiv sezonskog gripa. Direktor Doma zdravlja, Slaviša Antonijević, obaveštava građane da se mogu vakcinisati svakog radnog dana u terminu od 8 do 12 časova u prostorijama ATD-a. Vakcinacija se ujedno , u zavisnosti od interesovanja, obavlja i u isturenim ambulantama u Jošanici ,Čitluku, Mužinacu i Radenkovcu. Radi se o split vakcini, proizvođača Sanofi pastel. Vakcina je trovalentna jer u svom sastavu uključuje i virus H1N1. Vakcinacija se preporučuje kako hroničnim bolesnicima tako i zdravim osobama kaže direktor Doma zdravlja Slaviša Antonijević.


02. 11. 2010. VEST: "Trka za srećnije detinjstvo"

Trka "Za srećnije detinjstvo", koju Crveni krst Sokobanje organizuje u saradnji sa O. Š. "Mitropolit Mihailo" koja je trebalo da se održi 12. oktobra, a odložena je zbog loših vremenskih uslova, održaće se sutra, saznajemo od Ivane Vasiljević, menadžera Crvenog krsta. Ovo je 25. po redu trka "Za srećnije detinjstvo" u Sokobanji. Učestvuju sva deca Osnovne škole, od prvog do osmog razreda. Trka će se održati na stadionu "Bata Nole" sa početkom u 11h, 30. Trči se za srećnije detinjstvo ugroženih grupa dece sa teritorije opštine Sokobanja, kaže Ivana Vasiljević, jer učesnici trke kupovinom starnog broja, koji košta 50 dinara, prikupljaju sredstva za pomoć ugroženoj deci.


02. 10. 2010. VEST: PORIBLJEN GORNJI TOK MORAVICE

Javno preduzeće "Srbija Šume", Šumsko gazdinstvo-Niš, preko Šumske uprave-Sokobanja, koje gazduje zaštićenim prirodnim dobrom-Lepterija, danas je izvršilo poribljavanje toka reke Moravice kroz ovo prirodno dobro. Ova aktivnost je predvidjena programom rada preduzeća, saznajemo od šefa Šumske uprave-Sokobanja, Slobodana Stevanovića. Prema ovom programu, danas je ispušteno 35 kg mladji pastrmke potočare, težine izmedju 12 i 15g. " Ovo je druga godina kako poribljavamo ovaj deo reke i namera nam je da još par godina istim intenzitetom nastavimo poribljavanje, radi postizanja odredjene brojnosti u vodotoku", kaže Slobodan Stevanović. "Ovaj deo Moravice je u režimu potpune zabrane ribolova, ali kada ove akcije urode plodom, sokobanjci i turisti koji se bave ribolovom moći će da pecaju u ovom delu reke", kaže Stevanović.


02.11.2010. VEST – EDB

Kako su nas obavestili iz sokobanjske Elektrodistribucije, zbog radova na dalekovodu sutra u terminu od 10 do 14 časova, bez struje će biti: Trubarevac, Vrbovac, Rujevica i Jošanica.


02.11.2010. VEST – Smotra kulturnog stvaralaštva

Na XI Smotri kulturnog stvaralaštva Borsko-Zaječarskog okruga, održane u Knjaževcu, penzioneri iz Sokobanje ostvarili su zapažene rezultate, saznajemo od predsednika Opštinske organizacije penzionera, Stojadina Stojkovića -Diska. Penzioneri su svoje umeće pokazali u sledećim disciplinama: horsko pevanje,solo pevanje, literalno stvaralaštvo, likovno stvaralaštvo, folklorne igre i recitatorstvo. Prvo mesto u kategoriji “literalno stvaralaštvo” osvojio je Hranimir Milojković. U kategoriji “Recitatorstvo” prvo mesto zauzela je Ljiljana Jovanović. Treće mesto u kategoriji “Horsko pevanje” ” pripalo je horu sekcije žena Opštinskih organizacija. XI Smotri kulturnog stvaralaštva prisustvovao je predsednik opštine Dimitrije Lukić.


02.11.2010. VEST – TENIS- OTVORENO PRVENSTVO SOKOBANJE

Otvoreno prvenstvo Sokobanje u tenisu do 12 godina,u organizaciji teniskog kluba „Vegas“ održano je za vikend . Dodela pehara i diploma najuspešnijim takmičarima obavljena je juče na terenima hotela "Zdravljak". U kategoriji devojčica prvo mesto osvojila je Jelena Milić iz Zaječara, a drugo mesto pripalo je Kristini Stojović iz Beograda. U kategorriji dečaka prvo mesto osvojio je Đorđe Krstić iz Kragujevca a drugo Uroš Andrejević iz Bele Palanke. Dejan Vasiljević- direktor turnira kaže da je prvenstvo uspešno organizovano i privedeno kraju.


2.11.2010.god. VEST

Juče je u Klimčkom centru- Niš u 89.godini preminio akademski slikar Milun Mitrović, magistar sliikarstva. Mitrovic rodjen je 15. decembra 1922. godine u Rujevici. Cetvorogodisnju gimnaziju je zavrsio 1937.godine a uciteljsku skolu diplomirao 1943. godine u Aleksincu. Od 1948. do 1951. godine bio je saradnik u Majstorskoj radionici profesora Mila Milunovica, u kojoj su izucavane zidne tehnike. Diplomu magistra nauka u oblasti zidnog slikarstva dobio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1972. godine. Član Udruzenja likovnih umetnika Srbije je postao 1948. godine i iste godine izlagao na VII izlozbi ULUS-a. Milun Mitrović je pre desetak godina Opštini Sokobanja poklonio legat od 160 slika. Mitrović je bio profesor na Beogradskom univerzitetu. Mlun Mitrović je sahranjen danas na sokobanjskom groblju.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt