Regulacija toka reke Moravice - Vesti Soko TV 08.12.2010.godine

Radovi na sanaciji oštećenja, obezbedjenju propusne moći i regulaciji reke Moravice kroz Sokobanju biće završeni u petak, 10. decembra. / Na Konkurs za direktora Srednje škole “Branislav Nušić” javila su se dva kanditata: sadašnji v.d. direktora Dragana Trifunović i profesor informatike Slavoljub Stojčić./ Seminar u okviru projekta "Budi svoj čovek" održava se u Sokobanji./ Organizacija za turizam, kulturu i sport, pod pokroviteljstvom Opštine Sokobanja i ove godine organizuje izbor najboljih sportista.

Regulacija toka reke Moravice - Vesti Soko TV 08.12.2010.godine
8 Decembar 2010

08.12.2010. VEST Regulacija toka reke Moravice

Radovi na sanaciji oštećenja, obezbedjenju propusne moći i regulaciji reke Moravice kroz Sokobanju biće završeni u petak, 10. decembra. Izvodjač radova je Društveno vodoprivredno preduzeće "Erozija" iz Niša", a vrednost projekta je 17 300 000 dinara. Nakon velikog poplavnog talasa koji je tokom zime zadesio opštinu Sokobanja, ostale su velike posledice u vidu oštećenja regulacije Moravice kroz Sokobanju na pojedinim mestima, tako da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, preko JP "Srbija vode" izdalo nalog za popravku oštećene regulacije i obezbedjenju propusne moći. Radovi su započeti 02. avgusta i do sada je odradjeno sve što je predvidjeno projektom sanacije, kaše šef gradilišta, Milorad Spasić.


08.12.2010. VEST – Konkurs za direktora Srednje škole

Na Konkurs za direktora Srednje škole “Branislav Nušić” javila su se dva kanditata: sadašnji v.d. direktora Dragana Trifunović i profesor informatike Slavoljub Stojčić. Konkursna komisija izvršila je proveru da li kandidati imaju potrebnu dokumentaciju, nakon toga Nastavničko veće u proširenom sastavu izjasnilo se o kandidatima, a mišljene Nastavničkog veća dostavljeno je Školskom odboru. Na sednici Školskog odbora održanoj 30. novembra, od prisutnih 9 članova, 8 članova svoj glas je dalo Dragani Trifunović. Mišljenje Školskog odbora poslato je Školskoj upravi u Zaječaru, odakle je prosleđeno Ministarstvu prosvete. Odgovor Ministarstva očekuje su u roku od 30 dana.


08. 12. 2010. VEST: AGROBIZNIS SEMINAR

Seminar u okviru projekta "Budi svoj čovek" održava se u Sokobanji. "Budi svoj čovek" je i firma koja se bavi implementacijom projekta preduzetnica u agrobiznisu, a koji je poseban projekat u organizaciji USAID Agrobiznisa. Projekat je kreiran u želji da se pomogne ženama iz ruralnih krajeva Srbije u pronalaženju sebe u privatnom biznisu i samim tim u samozapošljavanju i obezbedjenju ekonomske sigurnosti, kaše rukovodilac projekta "Budi svoj čovek", Radmila Zlatanović. Projekat se realizuje u 4 regiona Srbiji, medju kojima je Istočna Srbija. U Sokobanji je 16 učesnica seminara, a Zaječarski region ima preko 30 učesnica. U Istočnoj Srbiji seminari se organizuju u Majdampeku, Sokobanji, Zaječaru i Pirotu. Nakon seminara, za desetak dana biće održan susret, kada će se raditi konkretnije na planiranju biznis plana, a USAID#ov konkurs za bespovratna sredstva očekujemo na proleće, kaže Radmila Zlatanović. USAID je namenio po 15 000 dolara najboljim biznis planovima, ukupno 10 grantova.Što se tiče drugih donatora još nemamo precizne informacije, ali novi donatori se uključuju, dodaje Radmila Zlatanović. Ona se upoznala sa idejama učesnica seminara i kaže da je reč o konkretnim i dobrim idejama.


08.12.2010. VEST – Saopštenje, Policijske stanice u Sokobanji

Policijska stanica u Sokobanji redakciji RTV „Sokobanja“ dostavila je Saopštenje za javnost u kome stoji: Imajući u vidu da se određeni broj vlasnika pasa ne pridržava odredbi člana 17 Zakona o javnom redu i miru, odnosno da ne preduzimaju potrebne mere odgovarajućeg nadzora i bezbednosti nad ovim životinjama, što za posledicu ima povređivanje i prestrašivanje građana, Policijska stanica u Sokobanji apeluje na sve vlasnike pasa, koji svoje ljubimce čuvaju ili izvode na javna mesta, da koriste zaštitne korpe, odgovarajuće povodce i da preduzimaju odgovarajuće mere nadzora. Protiv vlasnika pasa koji se ne pridržavaju navedenih odredbi biće preduzimane odgovarajuće zakonske mere, stoji u Saopštenju dostavljenom našoj redakciji.


08.12.2010. VEST – Izbor najboljih sportista

Organizacija za turizam, kulturu i sport, pod pokroviteljstvom Opštine Sokobanja i ove godine organizuje izbor najboljih sportista. Izbor se vvrši u sledećim kategorijama: Najbolji sportista, najbolja sportiskinja, mlada, nada, sportski radnik, sportski trener i sportski kolektiv. Sportski klubovi svoje predloge treba da dostave najkasnije do 25. decembra, kaže Miodrag Ilić referent za sport OTKS. Na osnovu praćenja sportskih aktivnosti i predloga sportskih klubova, odluku o izboru najboljih sportista u 2010. godini doneće Komisija koju čine sportski novinari iz Sokobanje.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt