Projekti Omladinske organizacije - Baš je IN biti Fin, Ma slikaj se i ti sa svojim problemom

Ovih dana u Omladinskoj organizaciji Sokobanja – O2 radi se punom parom. Naime u toku je realizacija dva projekta O2 i to: Baš je IN biti Fin, Ma slikaj se i ti sa svojim problemom - mladi

Projekti Omladinske organizacije - Baš je IN biti Fin, Ma slikaj se i ti sa svojim problemom
22 Februar 2011

Projekti Omladinske organizacije

O2 Ovih dana u Omladinskoj organizaciji Sokobanja – O2 radi se punom parom. Naime u toku je realizacija dva projekta O2 i to:

1. Projekat “Baš je IN biti Fin” podržao je Otvoreni klub Niš u okviru projekta “YOUTH NET“, koji podržava Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji

2. Projekat pod radnim nazivom „Ma slikaj se i ti sa svojim problemom“ u okviru programa „Iskorak“ koji su podržale Zaječarska Inicijativa i Nacionalna zadužbina za demokratiju.


otvoreni klubOpšti cilj projekta “Baš je IN biti Fin” je promocija civilnog sektora kroz podizanje svesti mladih o toleranciji i ljudskim pravima u Sokobanji u periodu od tri meseca.

Specifični ciljevi su povećanje motivacije mladih za omladinski aktivizam, unapređenje nivoa tolerancije i svesti o pravima mladih putem neformalnog obrazovanja, kao i jačanje kapaciteta Omladinske organizacije Sokobanja.

Ciljnu grupu čine mladi od 15 do 30 godina, predstavnici lokalnih insitucija i civilnog sektora, meštani Sokobanje

Glavne aktivnosti na ovom projektu su edukacija mladih, štampanje „Vodiča kroz civilni sektor“ i lokalna akcija. Predviđena su dva dvodnevna treninga i to: 1.trening o vršnjačkoj edukaciji na temu tolerancije i ljudskih prava i 2. trening na temu motivacije mladih. Treninzi će se održavati u prostorijama Organizacije za lokalnu inicijativu Sokobanja u ulici Alekse Markišiča 129, a tačan termin održavanja biće naknadno objavljen.

Vodič kroz civilni sektor“ će sadržati podatke o udruženjima građana i nevladinim organizacijama u Sokobanji i regionu, kao i njihove kontakt telefone i adrese na koje se mogu obratiti mladi sa inicijativom.

Lokalna akcija će obuhvatiti postavku panoa i to u prostorijama ETŠ „Branislav Nušić“ i Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja (OTKS). Na panou će biti slikovito prikazane najvažnije organizacije civilnog sektora i udruženja građana. Takođe, tokom postavke panoa implementacioni tim i volonteri O2 će pružati sve validne informacije zainteresovanim mladima.

MLADI SOKOBANJE, UKLJUČITE SE I DAJTE SVOJ DOPRINOS REALIZACIJI PROJEKTA!

ISTOVREMENO ČINITE I NEŠTO DOBRO ZA SEBE, JER STIČETE NOVA ZNANJA I ISKUSTVA!

OČEKIJEMO VAS!

Implementacioni tim O2


iskorak Tokom projekta otvoriće se konkurs „Ma slikaj se i ti sa svojim problemom“ kojim će O2 pozvati mlade ljude koji žive u opštini Sokobanja da fotografišu / snime probleme sa kojima se oni susreću, opišu ih i predlože adekvatna rešenja putem izuzetno popularne društvene mreže Facebook. Na fan page-u O2 će biti postavljene detaljne informacije o konkursu. Konkurs će biti otvoren za sve mlade ljude od 18 do 30 godina starosti, dok će glasanje biti omogućeno samo putem „lajkovanja“ na facebooku. Problemi postavljeni na ovaj način, koji dobiju najviše „like“-ova, će se naći u finalnom izboru. Pobednik konkursa će kao nagradu dobiti digitalni fotoaparat, kao i mogućnost da zajedno sa članovima tima O2 i širom zajednicom mladih ljudi u Sokobanji pokrene rešavanje problema na način koji je predložen.

Pobednik konkursa će biti proglašen na dan koncerta „Izložbe problema“ u centru Sokobanje. Predviđeno je da dešavanja počnu pre podne izložbom 10 „najlajkovanijih“ fotografija / snimaka (biće izložen samo screenshoot snimka) i narativa koji ih prate ispred Muzeja u centru grada, koja će se nastaviti i tokom koncerta. Pored svake od fotografija / snimaka biće postavljen flip chart papir na kome će posetioci moći da zabeleže komentar. Pored jednog afirmisanog benda koji će biti angažovan, priliku za nastup će dobiti i nekoliko lokalnih, mladih demo bendova. Problemi će takođe biti izloženi i u lokalnoj galeriji, zgradi lokalne samouprave i školskom centru nekoliko dana pre održavanja koncerta.

Na samom kraju realizacije projekta, predstavnici O2 će organizovati sastanak sa predstavnicima lokalnih vlasti tokom kojeg će razgovarati o trenutnom položaju mladih u Sokobanji i o prioritetnim problemima i potrebama mladih do kojih su došli tokom realizacije ovog projekta. Tom prilikom će oni predstaviti 10 „najlajkovanijih“ problema, kao i adekvatne predloge.

MLADI, PRIDRUŽITE NAM SE U PRONALAŽENJU I REŠAVANJU PROBLEMA!

ISKORISTITE OVU PRILIKU!

Implementacioni tim O2

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt