Problem naplate električne energije - Vesti Soko TV 26.11.2010.godine

Problem naplate kod potrošača koji su električnu energiju koristili u prethodnom periodu u zadnjih nekoliko godina dosta je težak, kaže direktor sokobanjske Elektrodistribucije, Siniša Petrović. Pojedini kupci nakon isključenja sa električne mreže vrše samovlasno priključivanje. / Pripreme za novogogodišnje praznike u rečimahotelu "Moravica" su u toku, saznajemo od direktora hotela Slaviše Lazanskog./ Izložba akvarela Likovne kolonije “Gazivode 2008.” otvorena je sinoć u galeriji Upravne zgrade OTKS, iprivukla je veliku pažnju posetilaca – ljubitelja akvarela.

Problem naplate električne energije - Vesti Soko TV 26.11.2010.godine
26 Novembar 2010

26. 11. 2010. VEST: Problem naplate električne energije

Problem naplate kod potrošača koji su električnu energiju koristili u prethodnom periodu u zadnjih nekoliko godina dosta je težak, kaže direktor sokobanjske Elektrodistribucije, Siniša Petrović. Pojedini kupci nakon isključenja sa električne mreže vrše samovlasno priključivanje. Kontrolom radnika Elektrodistribucije utvrdjena su samovlasna priključenja potrošača koji su bili isključeni sa mreže. Krivične prijave su podnete policiji, kaže Siniša Petrović. U Zakonu o energetici, članu 159. stoji: Ko samovlasno priključi objekte, uredjaje ili instalacije na prenosni, transportni ili distributivni sistem kazniće se za krivično delo zatvorom do 3 godine. Ko koristi energiju bez ili mimo mernih uredjaja suprotno uslovima utvrdjenim Ugovorom u pogledu pouzdanog i tačnog merenja preuzete energije kazniće se za krivično delo zatvorom do 1 godine. U poslednjih mesec, mesec ipo dana u Sokobanji je registrovano desetak samovlasnih priključenja, saznajemo od Siniše Petrovića.


26.11. 2010. VEST – Digitalna škola

Osnovna škola “Mitropolit Mihailo” konkurisala je kod Ministarstva za telekomunikacije za 23 digitalne učionice, u okviru akcije“Digitalna škola” saznajemo od Zdenke Milivojević-pomoćnice direktora OŠ. Naša škola po ovom projektu dobiće 45 računara u matičnoj školi, po 5 računara u Vrelu i Mužincu, i po jedan računar u izdvojenim odeljenjima,kaže Zdenka Milivojević. Prvi računari u okviru projekta "Digitalna škola" stići će već u decembru, a novac je obezbeđen od takse koju RATEL naplaćuje u elektronskim komunikacijama. Škola će odrediti i jednog nastavnika koji će biti zadužen za tehničku ispravnost učionice, a direktor će svakog tromesečja slati izveštaj kako funkcioniše digitalni kabinet koji će takođe kontrolisati lice koje je ovlastilo Ministarstvo.


27.11.2010. VEST – Pripreme za Novu godinu

Pripreme za novogogodišnje praznike u rečimahotelu "Moravica" su u toku, saznajemo od direktora hotela Slaviše Lazanskog. Prema njegovim rečima gostima će biti ponuđeni jednodnevni, dvodnevni i trodnevni aranžani, a cene aranžmana su na nivou prošlogodišnjih, uz neke manje korekcije. Hotel priprema program za sam doček i reprizu, i nadamo se da će interesovanje biti kao ranijih godina, dodaje Lazanski.


26.11.2010. VEST – Izložba “Gazivode”

Izložba akvarela Likovne kolonije “Gazivode 2008.” otvorena je sinoć u galeriji Upravne zgrade OTKS, iprivukla je veliku pažnju posetilaca – ljubitelja akvarela. Postavka sadrži 16 radova, a među njima i akvarel sokobanjskog slikara Momira Armuša. Nikola Bradić jedan od inicijatora za organizovanje Likovne kolonije “Gazivode” veoma je zadovoljan što sa ovom postavkom slika gostuju u Sokobanji. Izložba akvarela, za sve zainreresovane biće otvorena do 10 decembra.


26. 11. 2010. VEST: I GLAS SOKOBANJE

Tradicionalna, treća po redu manifestacija - takmičenje pevača amatera: "Prvi -glas Sokobanje", održaće se sutra u Čitluku". Organizator manifestacije je KUD-a "Mladost iz Čitluka. Pevači amateri takmićiće se u sali Doma kulture u Čitluku, kaže član UO KUD "Mladost", Dragan Živanović. Takmićenje je podeljeno u dva dela: polufinale i finale, a izvodjače koji budu osvojili prva tri mesta očekuju vredne nagrade, kaže Živanović. Sponzor manifestacije je opština Sokobanja, a manifestaciju su podržali i mnogi drugi sponzori

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt