Počela izgradnja šumskog puta u ataru sela Resnik - Vesti TV Soko 01.10.2010.godine

Predsednik opštine Dimitrije Lukić i direktorka direkcije za urbanizam i izgradnju Violeta Kostić danas su obišli šumski put u ataru sela Resnik, čija je izgradnja počela juče./ U okviru redovnog održavanja lokalnih puteva na teritoriji naše opštine, Direkcija za urbanizam i izgradnju vrši popravku lokalnog puta prema Rujevici / Organizacija za turizam, kulturu i spor Sokobanja na ovogodišnjem 43. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu dobila je Zlatnu plaketu./ U okviru III olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, danas u sali hotela "Zdravljak" održana svečana sednica povodom Medjunarodnog dana starijih./ Crveni Krst opštine Sokobanja program brige o starima sprovodi od 2003. godine. Svakog utorka naši stariji sugradjani mogu doći u prostorije Crvenog krsta da izmere pritisak i šećer u krvi kao i svakog drugog dana kada osete potrebu

Počela izgradnja šumskog puta u ataru sela Resnik - Vesti TV Soko 01.10.2010.godine
1 Oktobar 2010

01.10.2010. Počela izgradnja šumskog puta u ataru sela Resnik

Predsednik opštine Dimitrije Lukić i direktorka direkcije za urbanizam i izgradnju Violeta Kostić danas su obišli šumski put u ataru sela Resnik, čija je izgradnja počela juče. Pored ovog šumskog puta, sredinom naredne nedelje počeće i izgradnja šumskog puta prema Vrmdžanskom jezeru. Izgradnju šumskih puteva u vrednosti od 4 400 000 dinara finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a izvođač radova je preduzeće za puteve iz Požarevca, koje je izabrano putem tenderske procedure. Predsednik Opštine Dimitrije Lukić i predsednik MZ Resnik Slaviša Stojanović veoma su zadovoljni kako se odvijaju radovi i nadaju se da će biti okončani u najkraćem roku na zadovoljstvo, kako meštana tako i turista jer se radi o putnom pravcu ka poznatom izletištu Jermenčić.


01.10.2010. VEST: Direkcija za urbanizam i izgradnju vrši popravku lokalnog puta prema Rujevici

U okviru redovnog održavanja lokalnih puteva na teritoriji naše opštine, Direkcija za urbanizam i izgradnju vrši popravku lokalnog puta prema Rujevici od regionalnog puta R 121-a. Dužina deonice puta je 3 km, i predstavlja prvu fazu radova u MZ Rujevica, kaže Violeta Kostić direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju.


01.10.2010. VEST: Zlatna plaketa Sokobanji na 43. Međunarodnom sajmu turizma

Organizacija za turizam, kulturu i spor Sokobanja na ovogodišnjem 43. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu dobila je Zlatnu plaketu. Komisija novosadskog sajma za ocenjivanje kvaliteta, dodelila je Organizaciji Zlatnu plaketu za visok kvalitet rada i obogaćivanje turističke ponude.


01. 10. 2010. VEST: U okviru III olimpijade sporta održana svečana sednica povodom Medjunarodnog dana starijih

U okviru III olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, danas u sali hotela "Zdravljak" održana svečana sednica povodom Medjunarodnog dana starijih. O problemima diskriminacije i nasilja nad starima, prisutnima je predavala mr Dragana Dinić, sociolog iz Instituta za političke studije, Centra za socijalnu politiku u Beogradu. Ljiljana Nestorović, sa Univerziteta III doba Djuro Salaj, govorila je o programskim zadacima ovog univerziteta, o zagovaranju doživotnog obrazovanja kao i o mogućnostima uključenja u aktivnosti univerziteta.


01. 10. 2010. VEST: Program brige o starima

Crveni Krst opštine Sokobanja program brige o starima sprovodi od 2003. godine. Svakog utorka naši stariji sugradjani mogu doći u prostorije Crvenog krsta da izmere pritisak i šećer u krvi kao i svakog drugog dana kada osete potrebu, kaže Milica Milenković, sekretar Crvenog krsta. U okviru programa brige o starima, volonteri Crvenog krsta posećuju starije osobe koje su najugroženije i čije su sposobnosti za izlazak i druženje smanjene. Danas povodom Medjunarodnog dana starijih, radnice Crvenog Krsta u Sokobanji čestitaju praznik svim korisnicima programa i ostalim starijim osobama i žele im dobro zdravlje.


01.10.2010. V E S T – Fudbal

U okviru petog kola Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, sutra se sastaju FK „Ozren“ i FK „Sloga“ iz Žučkovca. Utakmica se igra na stadionu „Bata Nole“ na Podini sa početkom u 15 časova i 30 minuta.

– Fudbal, mlađi

U trećem kolu Lige pionira i mlađih pionira Borskog i Zaječarskog okruga, u nedelju 3. oktobra, pioniri i mlađi pioniri FK „Ozren“ dočekuju svoje vršnjake iz FK „BSK“ iz Bogovine. Utakmice se igraju na stadionu „Bata Nole“ i počinju u 10 i 11 ,asova i 15 minuta.

– Opštinska liga

U okviru petog kola Opštinske lige, u nedelju na stadionu „Bata Nole“ na Podini sa početkom u 14 časova sastaju se FK „Ozren II“ i FK „Trebič.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt