Olimpijada trećeg doba Sokobanja 2010 - Vesti Soko TV 30.09.2010.godine

Potpredsednik Vlade Srbije dr Jovan Krkobabić otvorio je juče treću Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba "Sokobanja 2010". / Protest sindikalnih organizacija koje su nezadovoljne lošom ekonomskom situacijom u zemlji i teškim položajem radnika i penzionera održan juče u Boru. / Korisnicima porodičnih penzija u Srbiji od iduće godine ne bi trebalo da bude obustavljana isplata penzije u slučajevima da oni ostvaruju druge prihode na koje se uplaćuju doprinosi, izjavila je u sredu državna sekretarka Ministarstva za rad i socijalnu politiku Radina Todović. / KUD "Soko" vrši prijem novih članova folklorne sekcije

Olimpijada trećeg doba Sokobanja 2010 - Vesti Soko TV 30.09.2010.godine
30 Septembar 2010

30.09.2010. VEST – Olimpijada trećeg doba Sokobanja 2010

Potpredsednik Vlade Srbije dr Jovan Krkobabić otvorio je juče treću Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba "Sokobanja 2010". Ove godine prisustvuje oko 600 učesnika iz cele Srbije, što je veći broj nego ranijih godina. Organizator manifestacije je Savez penzionera Srbije u saradnji sa Asocijacijom "Sport za sve Srbije", Nacionalnom fondacijom "dr Laza K. Lazarević" i Opštinom Sokobanja.Od ove godine uvedene su i novine: Olimpijci će u subotu učestvovati u akciji "Očistimo Sokobanju" u sklopu akcije "Očistimo Srbiju". Prvi put u sklopu Olimpijade trećeg doba biće organizovana olimpijska slikarska kolonija. Osobe starije od 60 godina, raspoložene da nešto učine za sebe i sboje zdravlje, imaće za to priliku u narednih nekoliko dana tačnije do nedelje trećeg oktobra. S obzirom da se Sokobanja pokazala kao dobar domaćin u protekle tri godine, organizatori kažu da će se IV Olimpijada održati sledeće godine u našem mestu.


30. 09. 2010. VEST: Protesti sindikalnih organizacija u Boru

Protest sindikalnih organizacija koje su nezadovoljne lošom ekonomskom situacijom u zemlji i teškim položajem radnika i penzionera održan juče u Boru. Skup u Boru je drugi u nizu najavljenih sindikalnih protesta, a održan je u isto vreme kada i protesti sindikata širom Evrope. Domaći sindikalci najviše zamerki imaju na najavljene izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Predlog novog Zakona je loš za sve zaposlene u Srbiji, ali direktno pogadja rudare, kaže Marko Crnalić, predsednik sindikata RMU "SOKO". Protestu u Boru prisustvovali su rudari 9 rudnika sa jamskom eksploatacijom u Srbiji, ali i rudari rudnika sa spoljnom eksploatacijim, kao i predstavnici ostalih zaposlenih u Srbiji kaže Crnalić i dodaje da su svi sindikati jedinstveni u zahtevima i bore se za radnike koji rade u Srbiji, kaže Crnalić. Ukoliko Predlog Zakona udje u proceduru, protesti će se nastaviti, a završni protest održaće se u Beogradu, ispred Skupštine i u Skupštini, kako bi poslanici videli da su radnici nezadovoljni ovim Zakonom, dodaje Crnalić.


30.09.2010. V E S T – Porodične penzije

Korisnicima porodičnih penzija u Srbiji od iduće godine ne bi trebalo da bude obustavljana isplata penzije u slučajevima da oni ostvaruju druge prihode na koje se uplaćuju doprinosi, izjavila je u sredu državna sekretarka Ministarstva za rad i socijalnu politiku Radina Todović. "Izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju predloženo je da se ne obustavlja isplata porodične penzije korisniku koji po bilo kom osnovu prima mesečnu naknadu koja je manja od 50 odsto najniže osnovice za doprinos za penzijsko osiguranje koja važi u momentu plaćanja", rekla je Todovićeva agenciji Beta. Ona je pojasnila da je trenutno najniža osnovica za dopinos za penzijsko osiguranje 16.650 dinara, što bi značilo, da se sada primene predložene zakonske izmene, da ne bi bila obustavljena isplata porodične penzije korisnicima koji mesečno po osnovu privremenih poslova i ugovora o delu i honoranom radu primaju do 8.309 dinara. Porodičnim penzionerima koji imaju sopstvene mesečne prihode upisuje se i radni staž za period privremenog posla, tako da oni, ako je to za njih povoljnije, mogu kasnije da se odreknu prava na porodičnu penziju kako bi primali penziju na osnovu ličnog staža.


30.09.2010.god. V E S T – Za proteklih osam meseci zabeležen je mnogo manji broj saobraćajnih prekršaja

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije,koji se primenjuje od decembra prošle godine doneo je mnogo novina. Za proteklih osam meseci zabeležen je mnogo manji broj saobraćajnih prekršaja kao i broj nastradalih lica.

Članom 330 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima bila je predviđena kazna 15 dana zatvora za osobe koje voze motorna vozila za vreme trajanja kazne zabrane upravljanja motornim vozilom. Izmenom Zakona od 29. jula ove godine, kazna zatvora može da bude zamenjena novčanom kaznom. Osnovni sud za prekršaje Zaječar, odeljenje u Sokobanji, u ponedeljak je izreklo kaznu od 115 000 dinara, 17 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, osobi koja je vozila dok je trajala zabrana upravljanja motornim vozilom. Inače, za učenjeni prekršaj ako je još učinjena i saobraćajna nezgoda predviđena je novčana kazna od 120 do 150 000 dinara, 16 kaznenih poena i deset meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.


30.09.2010. VEST – KUD "Soko"

KUD "Soko" vrši prijem novih članova folklorne sekcije: dečaka i devojčica od 8 godina i straije, mladića i devojaka i mladih muzičara početnika. Svi zainteresovani mogu se javiti umetničkom rukovodiocu KUD-a "Soko" Tomi Milivojeviću na brojeve telefona: 834-696 i 065-86 88 181.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt