Olimpijada trećeg doba

Povodom Medunarodnog dana starih, 1. oktobar, u Sokobanji je od 28. 09. do 2. 10. 2008. godine, održana "Prva olimpijada treceg doba". Razume se da su to penzioneri, a u Sokobanju su rado došli, ne samo da bi se takmicili, vec da bi se lepo proveli, upoznali se medusobno i da bi se družili.

Olimpijada trećeg doba
2 Oktobar 2008

Povodom Medunarodnog dana starih, 1. oktobar, u Sokobanji je od 28. 09. do 2. 10. 2008. godine, održana "Prva olimpijada treceg doba". Razume se da su to penzioneri, a u Sokobanju su rado došli, ne samo da bi se takmicili, vec da bi se lepo proveli, upoznali se medusobno i da bi se družili.

Organizatori Olimpijade su: Nacionalna fondacija za humanu starost, Savez penzionera Srbije, SO Sokobanja, HTP Lepterija i hotel Zdravljak, a pod posebnim pokroviteljstvom predsednika Srbije, Borisa Tadica.

Otvarajuci Olimpijadu, sve ucesnike-penzionere, kojih je bilo oko 1000, iz više gradova Srbije, pozdravili su Jovan Krkobabic i predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukic, koji je olimpijcima poželeo dobre rezultate i da iz Sokobanje odu podmladeni.

Prva dva dana olimpijci su kroz takmicarsku disciplinu, Orijentaciono snalaženje u prostoru, obilaske odredenih punktova i šetnje stazom zdravlja, upoznavali Sokobanju, a ozbiljnija nadmetanja imali su u streljaštvu, ribolovu i pikadu. U slobodnom vremenu za sve penzionere su organizovana predavanja iz zdravlja i prezentacije proizvoda i usluga firmi "OCULUS" i "BEOKLINIKA". U vecernjim satima priredivani su kulturno umetnicki programi, od kojih izdvajamo nastup Jelene i Ivane Žigon predstavom "Vera Naša" i "Film o obicajima...", autora Goluba Radovanovica, iz Sokobanje, koji je i pripovedao uz film. Zauzvrat, nekolicina ucesnika Olimpijade treceg doba, su sokobanjskoj javnosti predstavili svoje umetnicke rukotvorine. U holu Narodne biblioteke "Stevan Sremac", postavljena je izložba ikona i knjiga, koje su vec prvog dana privukle pažnju posetilaca.

Pretposlednjeg dana, 1. oktobra, nakon vecere, kako i prilici olimpijcima, podeljene su medalje, diplome i pehari. Idemo redom:

Ribolov, žene: 1. mesto - Jasmina Milenkovic,

2. mesto - Mira Stevanovic,

3. mesto - Jelena Putnikovic

muškarci: 1. mesto - Milorad Jankovic,

2. mesto - Mirko Topic,

3. mesto - Vukašin Veljkovic.

U umešnosti gadanja strelicama, u pikadu su najuspešniji bili;

žene: 1. mesto - Liduška Volkov,

2. mesto - Snežana Dinic,

3. mesto - Slavica Jovanovic,

muškarci: 1. mesto - Rajko Nikodinovic,

2. mesto - Milorad Ilic,

3. mesto - Vukašin Stankovic.

Zahvalnice su podeljene glumicama Jeleni i Ivani Žigon, zatim, HTP Lepteriji i hotelu Zdravljak, a obe je primio upravnik hotela Slavoljub Milanovic. Zahvalnicu je dobio i najstariji ucesnik Olimpijade Milivoje Tošic, (86), a posebne zahvalnice i medalje za prvo mesto u trci za život, dobili su Branka Veselinovic i Franjo Mihaljic, koje im je urucio predsednik Organizacionog odbora olimpijade, Vasilije Belobrkovic, koji je izrazio želju da Olimpijada treceg doba postane tradicija u Srbiji.

Pehari i diplome su podeljeni trima najuspešnijim ekipama:

1. mesto - Sokobanja, I ekipa,

2. mesto - Tigar, Pirot,

3. mesto dele - ekipe Panceva i Bele Crkve.

Posle podele priznanja i grupnog fotografisanja, usledio je zabavni program.

Penzioneri, vidimo se opet u Sokobanji, ne mora to da bude olimpijada!

autor:

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt