Milan Đokić posetio je danas Sokobanju - Vesti Soko TV 09.12.2010.godine

Državni sekretar u Ministarstvu za Nacionalni investicioni plan Milan Đokić posetio je danas Sokobanju./ Humanitarna akcija prikupljanja starih udžbenika i novčane pomoći za škole u Kraljevu pod sloganom " Vidi, pokreni i promeni" uspešno je realizovana u Sokobanji, saznajemo od koordinatorke Kancelarije za mlade Ivane Radosavljević./ Srednja medicinska škola "Dositej Obradović" počela je da koristi prostorije konsultativne jedinice Fakulteta za poslovne studije i pravo u Sokobanji./ Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio da se cena hleba neće menjati do kraja godine.

Milan Đokić posetio je danas Sokobanju - Vesti Soko TV 09.12.2010.godine
9 Decembar 2010

09. 12. 2010. VEST: Milan Đokić posetio je danas Sokobanju

Državni sekretar u Ministarstvu za Nacionalni investicioni plan Milan Đokić posetio je danas Sokobanju. Prilikom posete sa predstavnicima lokalne samouprave obišao je Pretškolsku ustanovu "Bucko", koja će biti dogradjena uz pomoć sredstava ovog Ministarstva. Vrednost projekta je 19 miliona dinara, obavezno učešće opštine Sokobanja je 35 posto. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu finansira radove sa 1 600 000 dinara u onom delu koji je obaveza opštine tako da će opština biti u obavezi da iz Budžeta izdvoji oko 4 i po miliona dinara kako bi ispunila ugovorene obaveze prema Ministarstvu za NIP, saznajemo od predsednika opštine Sokobanja, Dimitrija Lukića.Formalno, izvodjač radova uveden je u posao 08. decembra, a rok za završetak radova na dogradnji Pretškolske ustanove "Bucko" je 180 dana. Dinamika radova biće prilagodjena vremenskim uslovima. Sutra će početi zemljani radovi. Jedan od strateških ciljeva Ministarstva za nacionalni investicioni plan je podrška roditeljstvu, kaže državni sekretar, Milan Djokić i dodaje da mu je veliko zadovoljstvo što će sokobanjska Predškolska ustanova biti dogradjena.

09. 12. 2010. VEST:

Državni sekretar u Ministarstvu za NIP, Milan Đokić obišao je danas ulicu Ljube Didića. Ova ulica rekonstruisana je uz finansijsku podršku ovog Ministarstva. Danas je na simboličan i skroman način obeležen završetak radova na rekonstrukciji ove ulice. Projekat rekonstrukcije ulice Ljube Didića započet je početkom ove godine kada su Sokobanju zadesile prolećne poplave. Nakon posete delegacije Ministarstva za NIP i konstatacije da bi Sokobanja trebalo da bude sagledana interventnim sredstvima ovog Ministarstva, kako bi se makar delom sanirale posledice poplava, pristupili smo realizaciji ovog projekta, kaže predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić. Rekonstruisana je ulica u dužini od 330m, a vrednost radova je preko 13 000 000dinara. U toku današnje posete, državni sekretar Milan Djokić obišao je i školsku sportsku salu čije bi finansiranje Ministarstvo za NIP trebalo da nastavi u toku sledeće godine. Predstavili smo i one projekte kojima je opština Sokobanja konkurisala za sredstva kod Ministarstva za NIP, kaže Dimitrije Lukić i dodaje da je ovo vrlo korisna poseta.


09.12.2010. VEST – Akcija u školi

Humanitarna akcija prikupljanja starih udžbenika i novčane pomoći za škole u Kraljevu pod sloganom " Vidi, pokreni i promeni" uspešno je realizovana u Sokobanji, saznajemo od koordinatorke Kancelarije za mlade Ivane Radosavljević. Na otvorenim štandovima u Osnovnoj i Srednjoj školi, tokom proteklih dana učenici su mogli da predaju stare knjige, udžbenike, slikovnice i novac i tako pomognu svojim vršnjacima kojima je pomoć zaista potrebna. Pored novčane pomoći u iznosu od oko 20 hiljada dinara, prikupljen je i veliki broj starih knjiga i udžbenika. Akciju je organizovala Kanelarija za mlade opštine Sokobanja u saradnji sa Građanskim inicijativama i učesnicama SYLP programa.


09. 12. 2010. VEST: Medicinska škola u Sokobanji

Srednja medicinska škola "Dositej Obradović" počela je da koristi prostorije konsultativne jedinice Fakulteta za poslovne studije i pravo u Sokobanji. U prostorijama konsultativne jedinice održavaju se konsultacije sa predavačima i profesorima medicinske škole iz Novog Sada, tako da mladi, kao i oni koji su u radnom odnosu mogu dobiti odgovarajuću prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za zanimanje koje im je potrebno, saznajemo od koordinatorke konsultativne jedinice iz Sokobanje, Ljiljane Ivanović. Omogućene su prekvalifikacije za četiri smera srednje medicinske škole: medicinska sestra-tehničar, medicinska sestra-vaspitač, farmaceutski tehničar i fizioterapeut. Interesovanje je veliko i za sada ima preko 30 polaznika.


09. 12. 2010. VEST: AGROBIZNIS SEMINAR

Seminar u okviru projekta "Budi svoj čovek" održan je u Sokobanji. "Budi svoj čovek" je i firma koja se bavi implementacijom projekta preduzetnica u agrobiznisu, a koji je poseban projekat u organizaciji USAID Agrobiznisa. Projekat je kreiran u želji da se pomogne ženama iz ruralnih krajeva Srbije u pronalaženju sebe u privatnom biznisu i samim tim u samozapošljavanju i obezbedjenju ekonomske sigurnosti, kaše rukovodilac projekta "Budi svoj čovek", Radmila Zlatanović. Projekat se realizuje u 4 regiona Srbiji, medju kojima je Istočna Srbija. U Istočnoj Srbiji seminari se organizuju u Majdampeku, Sokobanji, Zaječaru i Pirotu. Za desetak dana biće održan susret, kada će se raditi konkretnije na planiranju biznis plana, a USAID#ov konkurs za bespovratna sredstva očekujemo na proleće, kaže Radmila Zlatanović. USAID je namenio po 15 000 dolara najboljim biznis planovima, ukupno 10 grantova.Što se tiče drugih donatora još nemamo precizne informacije, ali novi donatori se uključuju, dodaje Radmila Zlatanović. Ona se upoznala sa idejama učesnica seminara i kaže da je reč o konkretnim i dobrim idejama.


09.12.2010. V E S T – Duvan i akcize

Udruženje proizvođača duvana "berlej" saopštilo je da je zabrinuto zbog odluke Ministarstva finansija Srbije da neplanirano podigne akcize na duvanske proizvode. Takva odluka nagnala je duvanske kompanije sa kojima sarađuju proizvođači "berleja" da razmišljaju o odlasku iz Srbije, istaklo je Udruženje. Iznenadnom promenom akcize na duvanske proizvode, ukazuju iz Udruženja, ugrožavaju zaposlenje i prihod oko 2.500 proizvođača duvana, odnosno ukupno 10.000 ljudi koji žive od proizvodnje i prodaje duvana duvanskim kompanijama. "U kriznim vremenima, kada je proizvodnja duvana jedina poljoprivredna kultura koja ima sigurnog kupca, nečuveno je da vlada koja ima toliko problema u drugim oblstima seče jedinu sigurnu granu na kojoj sedi", naglašava se u saopštenju Udruženja.


09.12.2010. V E S T – Cene hleba

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio da se cena hleba neće menjati do kraja godine. On je objasnio da je svakodnevno „na vezi“ s pekarima i da čini sve što može kako bi se odbranila cena hleba. "Šta će se dešavati od januara, zavisiće, pre svega, od kretanja cena pšenice, rekao je ministar za današnje "Večernje novosti". On je podsetio da, zahvaljujući merama koje su sproveli vlada, njegov resor i Robne rezerve, cena hleba nije menjana od 1. avgusta, ali i upozorava da je kilogram pšenice u kratkom roku dostigao 25 dinara, što je dva i po puta više nego prošle godine.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt