KUD “Soko” 12 godina postojanja - Vesti Soko TV 21.10.2010.godine

Povodom obeležavanja 12 godina postojanja KUD Soko u subotu 23. oktobra priređuje veče narodnih pesama i igara u sali bioskopa Moravica./ Sastanak predstavnika sokobanjskih sindikalnih organizacija održan je danas u prostorijama SSSS./Zapošljavanje osoba sa invaliditetom i osnivanje i rad preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom./ U toku je upis polaznika za obrazovanje odraslih u OŠ” Mladost” u Knjaževcu. Školovanje je potpuno besplatno za sve koji nisu završili Osnovnu školu.

KUD “Soko” 12 godina postojanja - Vesti Soko TV 21.10.2010.godine
21 Oktobar 2010

21.10.2010. VEST – KUD “Soko” 12 godina postojanja

Povodom obeležavanja 12 godina postojanja KUD Soko u subotu 23. oktobra priređuje veče narodnih pesama i igara u sali bioskopa Moravica. Koncert počinje u 19h, trajaće dva sata i nastupiće svi ansambli. Gost ivečeri biće KUD”Moravac” iz Ćićevca i KUD “Vojvoda Prijezda” iz Stalaća.Cena ulaznice 100 dinara.


21. 10. 2010. VEST: Sastanak sokobanjskih sindikalnih organizacija održan danas

Sastanak predstavnika sokobanjskih sindikalnih organizacija održan je danas u prostorijama SSSS. Tema sastanka bila je priprema za sakupljanje potpisa za referendum. Udruženi sindikalci Sokobanje razmatrali su danas uputstva dobijena od Inicijativnog odbora iz Beograda. Smatramo da treba jasno reći "NE", jer je ovim izmenama ugrožena egzistencija radnika, sto je i navelo sindikalne organizacije da zajedno nastupe u zahtevima.


21. 10. 2010. VEST: Referendum sindikata u Novom Sadu

Protesti sindikalnih odganizacija se nastavljaju. Sutra sa početkom u 14h biče održan protest na Trgu slobode u Novom Sadu. U pripremi je i prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma, a referendumsko pitanje bi bilo: Da li ste za povačenje predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju iz skupštinske procedure radi prethodnog usaglašavanja sa socijalnim partnerima. Nadamo se velikom odzivu gradjana, kako na protestu, tako i u prikupljanju potpisa, kaže Snežana Radovanović, poverenica SSSS za Opštinu Sokobanja. U najavljenim akcijama nastupaju ujedinjeno: SSSS, Konfederacija samostalnih sindikata, Asocijacija nezavisnih sindikata Srbije, Udruženje sindikata "Sloga" i Industrijski Sindikat Srbije". Po pitanju Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju prvi put se desilo da je postignuta saglasnost svih sindikata, osim UGS (U GA ES) "Nezavisnost", kaže Snežana Radovanović. Ipak se nadamo da će članovi i ovog sindikata proceniti da je inicijativa za raspisivanjem referenduma i u njihovom interesu. Prikupljanje potpisa za referendum trajače od 26. oktobra do 1. novembra.


21. 10. 2010. VEST: Zapošljavanje osoba sa invaliditetom i osnivanje i rad preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Tribina na temu: Zapošljavanje osoba sa invaliditetom i osnivanje i rad preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, biće održana sutra u Zaječaru. Tribinu organizuje konzorcijum EDC-ASB kroz projekat "Osnivanje zaštitnih radionica za osobe sa invaliditetom kroz razmenu i inplementaciju najboljih evropkih praksi". Projekat se realizuje na teritoriji republike Srbije i ima za cilj podršku lokalnim samoupravama u osnivanju novih preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI. Projekat se realizuje kroz četiri grupa aktivnosti i to: Podizanje stepena svesti medju ciljnim grupama o odrednicama zakona i prikupljanje povratnih informacija o problemima o implementaciji, Proces selekcije učesnika i realizacija studijskog putovanja u Berlin i upoznavenje sa primerima dobre prakse u EU; Proces selekcije učesnika i realizacija 8 treninga za formiranje i funkcionisanje centara za poslovnu rehabilitaciju OSI i Tehnička i politička podrška novoformiranim centrima za poslovnu rehabilitaciju OSI. Projekat se realizuje u partnerstvu sa nemačkom organizacijom ASB (Abraiter Samariter Bund) uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike, Udruženja poslodavaca Srbije i NVO "Živeti uspravno", a u okviru projekta "Jačanje dijaloga izmedju organizacija civilnog društva Srbije i EU", koji finansira EU, a realizuje Delegacija EU u Republici Srbiji.


21.10.2010. VEST – Škola za odrasle

U toku je upis polaznika za obrazovanje odraslih u OŠ” Mladost” u Knjaževcu. Školovanje je potpuno besplatno za sve koji nisu završili Osnovnu školu. Za upis je potreban ivod iz matične knjige rođenih i svedočanstvo o poslednjem završenom razredu. Postoji mogusnost upisa polaznika koji su u radnom odnosu i polaganje ispita uz konsultacije. Sve potrebne informacije mogu se dobiti u školi ili na tel: 019-731-620.


21.10.2010. VEST – Fudbal, Okružna liga

U okviru osmog kola Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, fudbaleri Ozrena, u subotu 23. oktobra, gostuju u Bučju kod Knjaževca, gde se sastaju sa istoimenom ekipom. Utakmica počinje u 14 časova.

– Pioniri i mlađi pioniri

Pioniri i mlađi pioniri FK”Ozren”, u šestom kolu Lige pionira i mlađih pionira Borskog i Zaječarskog okruga, u nedelju 24. oktobra gostuju u Zlotu, gde će odigrati utakmice protiv vršnjaka iz FK”Zlot”.

– Opštinska liga

Drugi tim FK “Ozren”- kadeti i omladinci u okviru sedmog kola Opštinske lige, sastaje se u nedelju sa ekipom “Napredak” . Utakmica će biti odigrana na stadionu Bata Nole na Podini sa početkom u 11 časova.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt