Koncert za pamcenje Sokobanja 2008 Bajaga i instruktori

Bajaga i instruktori, su u Sokobanju stigli cetiri sata pre pocetka koncerta, jer kod profesionalaca se nista ne prepusta slucaju.

Koncert za pamcenje Sokobanja 2008 Bajaga i instruktori
13 Avgust 2008

Momcilo Bajagic Bajaga Sokobanja avgust 2008

Bajaga i njegovi instruktori, su u Sokobanju stigli cetiri sata pre pocetka koncerta, jer kod profesionalaca se nista ne prepusta slucaju. Vec u 19 sati radjene su tonske probe, a potom je predsednik opstine Sokobanja, Dimitrije Lukic, poveo clanove grupe na osvezenje u restoran BONI. Osim predsednika opstine, Instruktore su docekali i clanovi Organizacionog odbora basket turnira "Avgust u avgustu", a takodje i nekolicina clanova rukovodstva OO DS - Sokobanja.

Interesovanje gostiju za koncert Bajage je bilo veliko i plato ispred Milosevog Konaka je vec oko 20 sati bio popunjen, a po slobodnoj proceni svirku Instruktora je pratilo oko 4500 ljudi. A bilo je i uzbudljivo, jer od taktova prve pesme, Zmaj od nocaja, sa albuma "Vratice se rode", publika nije prestajala da peva, denseri su djuskali, a mnogi parovi su i zaplesali uz balade grupe koja postoji vec 24 godine. Raspolozenje je bilo na visini, tocile su se velike kolicine piva, ali niti najmanjeg incidenta nije bilo, tako da su i pripadnici Policijske ispostave - Sokobanja i clanovi obezbedjenja ravnopravno sa posetiocima pratili koncert. A Momcilo Bajagic - Bajaga, je na bini zedj gasio spricerima. Ni on nije napravio nijedan incident!

- Ovo je nezaboravna noc, po kojoj ce gosti pamtiti Sokobanju, do naredne godine, kada ce Organizacioni odbor turnira "Avgust u avgustu" prirediti spektakl u Sokobanji, povodom 10 godina basket turnira AuA. Nekoliko najvecih i najboljih bendova Srbije su u opticaju i opredelicemo se za nekoliko i napominjem da ce biti spektakularno,- rekao nam je Dejan Nikolic, narodni poslanik u skupstini Srbije, koji je prisustvovao koncertu i bio vidno uzbudjen i raspolozen.

Instruktori su bili neumorni, vise od dva sata Sokobanjom su se razlegali zvuci rock-muzike, sa svih objavljenih albuma do sada, a ovacije publike izmamile su pesme Plavi safir i Moji su drugovi. Kada je bend prestao sa svirkom i kada su pogasena svetla na bini, Instruktori nisu sisli sa nje, nego su na zahtev publike ponovo uzeli instrumente i otpevali jos tri pesme, nakon cega su se oprostili sa prisutnima, rekavsi da im je drago sto za sve godine postojanja uvek imaju i mladu publiku na koncertima.

I posle koncerta Instruktori su odvojili malo vremena da podele autograme fanovima i da se fotografisu s njima. Tako to rade profesionalci! svaka cast, Instruktori, bilo je divno.

autor:

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt