JKP Napredak otpočelo je danas radove na sanaciji divljih deponija - Vesti Soko TV 18.11.2010.godine

Predstavnici lokalna samouprave potpisali su Ugovor o sanaciji divljih deponija i nabavci sudova za odlaganje smeća u okviru projekta "Očistimo Srbiju" sa Ministarstvom zaštite životne sredine i prostornog planiranja, prilikom posete ministra Dulića Sokobanji./ Izrada Lokalnog akcionog plana, u realizaciji Kancelarije za mlade opštine Sokobanja privodi se kraju, saznajemo od Ivane Radosavljević koordinatorke Kancelarije za mlade./ Kako su nas obavestili iz Elektrodistribucije Sokobanja zbog radova u trafostanici 10 na nula četri park i isključenja niskonaponske mreže, sutra od 10 do 14 časova bez struje će biti ulica Miladina Živanovića, Zelena pijaca, Alfa banka kao i svi lokali u zgradi stare robne kuće./ Skupština opštine Sokobanja obaveštava građane da je za 1. decembar zakazana Javna rasprava radi utvrđivanja predloga Odluka koje će biti predmet usvajanja na sednici u decembru mesecu

JKP Napredak otpočelo je danas radove na sanaciji divljih deponija - Vesti Soko TV 18.11.2010.godine
18 Novembar 2010

18. 11. 2010. VEST: JKP Napredak otpočelo je danas radove na sanaciji divljih deponija

Predstavnici lokalna samouprave potpisali su Ugovor o sanaciji divljih deponija i nabavci sudova za odlaganje smeća u okviru projekta "Očistimo Srbiju" sa Ministarstvom zaštite životne sredine i prostornog planiranja, prilikom posete ministra Dulića Sokobanji. Vrednost ugovora je 2 000 000 dinara. JKP Napredak otpočelo je danas radove na sanaciji divljih deponija, saznajemo od direktora JKP, Saše Drljače. Juče je čišćena deponija u selu Trubarevac, a radovi će se nasataviti u ponedeljak po predvidjenom rasporedu i u dogovoru sa predsednicima mesnih zajednica, kaže Drljača. U samoj Sokobanji ima 5 divljih deponija i 15 u selima,a za saniranje ovih deponija predvidjena su sredstva u iznosu od milion dinara, dok je milion dinara predvidjeno za nabavku opreme-sudova za odlaganje smeća, saznajemo od Saše Drljače.


18.11.2010. VEST – Lokalni akcioni plan

Izrada Lokalnog akcionog plana, u realizaciji Kancelarije za mlade opštine Sokobanja privodi se kraju, saznajemo od Ivane Radosavljević koordinatorke Kancelarije za mlade. Ovo je strateški dokument veoma bitan za Sokobanju, a glavni priorteti su: Osnaživanje aktivizma i povećanje mobilnosti mladih, Unapređivanje, svih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, Unapređenje kulturnih, sportskih i drugih sadržaja za mlade. Aktivnosti će biti usmerene na: projekte međuopštinske i međunarodne razmene, nastavak programa karijernog vođenja i savetovanja za mlade, nastavak programa omladinskog preduzetništva, organizovanje sportskih manifestacija, aktiviranje mladih u očuvanju životne sredine.


18.11.2010. V E S T – Bez struje zbog radova u trafostanici

Kako su nas obavestili iz Elektrodistribucije Sokobanja zbog radova u trafostanici 10 na nula četri park i isključenja niskonaponske mreže, sutra od 10 do 14 časova bez struje će biti ulica Miladina Živanovića, Zelena pijaca, Alfa banka kao i svi lokali u zgradi stare robne kuće.


18.11.2010. VEST – Ulica Ljube Didića

Radovi na rekonstrukciji ulice Ljube Didića ulaze u završnu fazu, saznajemo od Predraga Lazića - šefa gradilišta. Danas je počelo asfaltiranje, koje će prema planu biti završeno za dva do tri dana, kada će kolovoz ove ulice biti potpuno presvučen novim slojem asfalta, a biće uređeni i trotoari. Najbitnije je da je u proteklom periodu regulisan potok koji je i uzrokovao sve probleme na ovoj ulici, i na osnovu koga je ova ulica i ušla u projekat rekonstrukcije. Do sada svu rokovi ispoštovani,a kompletni radovi biće završeni za desetak dana. Radove izvodi preduzeće Transkop“ iz Paraćina u saradnji sa preduzećem D.M Invest doo iz Smederevske Palanke. Projektnu dokumentaciju uradila je Direkcija za urbanizam i izgradnju, a Ministarstvo za NIP sprovelo je tendersku proceduru. Vrednost radova je 13 miliona dinara.


18.11.2010. V E S T – Javna rasprava zakazana za 1. decembar

Skupština opštine Sokobanja obaveštava građane da je za 1. decembar zakazana Javna rasprava radi utvrđivanja predloga Odluka koje će biti predmet usvajanja na sednici u decembru mesecu i to: predlog Odluke o budžetu Opštine Sokobanja za 2011 godinu, o lokalnim komunalnim taksama, o lokalnim administrativnim taksama, o visini naknade za korišćenje građevinskog zemljišta u 2011 godini, o određivanju početne cene za davanje u zakup lokacija za postavljanje manjih montažnih objekata, o davanju u zakup poslovnog prostora na teritoriji opštine Sokobanja kao i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta. Sve radne verzije pomenutih odluka objavljene su na sajtu opštine Sokobanja www.opstinasokobanja.com i istaknute su na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Sokobanja. Zainteresovani mogu izvršiti uvid u radne verzije i dati svoje sugestije u pisanoj formi do 29. novembra preko pisarnice Opštinske uprave, poslati e-mail na: info@opstinasokobanja.com, ili na Javnoj raspravi. Javna rasprava će biti održana 01.decembra u velikoj sali Skupštine opštine (iznad vatrogasno), sa početkom u 16 časova.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt