Javni uvid u Nacrt Prostornog plana Timočke krajine - Soko TV 12.01.2011.

Javni uvid u Nacrt Prostornog plana Timočke krajine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Regionalnog prostornog plana na životnu sredinu trajaće do 24. januara. Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni biće izloženi na Javni uvid svakog radnog dana od 9 do 14 časova u zgradi SO Sokobanja.

Javni uvid u Nacrt Prostornog plana Timočke krajine - Soko TV 12.01.2011.
12 Januar 2011

12.01.2011. VEST – Javni uvid u Nacrt Prostornog plana Timočke krajine

Javni uvid u Nacrt Prostornog plana Timočke krajine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Regionalnog prostornog plana na životnu sredinu trajaće do 24. januara. Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni biće izloženi na Javni uvid svakog radnog dana od 9 do 14 časova u zgradi SO Sokobanja. Fizička i pravna lica primedbe mogu dostaviti u pisanoj formi Opštinskoj upravi u toku trajanja Javnog uvida, zaključno sa 24. januarom. Zadatak ovog plana je da ponudi koncepciju razvoja ovog područja. Praktično ovim planom stiče se planski osnov za izgradnju i uređenje prostora zaštite životne sredine i zaštitu kulturnih dobara, a takođe se omogućava izdavanje uslova za izgradnju infrastrukture. Prezentacija Regionalnog prostornog plana biće održana 17. januara u prostorijama Skupštine grada Bora, a Javna sednica komisije za Javni uvid, koju formira Republička agencija za prostorno planiranje na kojoj će biti razmatrane dostavljene primedbe održaće se 10. februara u Zaječaru.

12. 01. 2011. VEST: Od ponedeljka drugo polugodište

Zimski raspust za osnovce i srednjoškolce u Srbiji završava se u petak i učenici se vraćaju na nastavu u ponedeljak, 17. januara, kada počinje drugo polugodište.Prema kalendaru rada, za učenike osmog razreda drugo polugodište završava se 27. maja, odnosno 10. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.Maturanti gimnazija raspuštaju se 20. maja, učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 27. maja, a ostali srednjoškolci na letnji raspust odlaze 17. juna.

12. 01. 2011. VEST: Predlog izmene Zakona o planiranju i izgradnji

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja uputiće Vladi Srbije Predlog izmene Zakona o planiranju i izgradnji, prema kome će vlasnici koji ne poseduju druge objekte plaćati legalizaciju po nižoj ceni. Predlog izmene Zakona predviđa menjanje početnih troškova legalizacije i naknada za uređenje građevinskog zemljišta za porodične stambene objekte i stanove u stambenim zgradama. Početni troškovi legalizacije će, u slučaju izmene Zakona, moći da budu smanjeni u slučaju kada se objektom koji je predmet legalizacije rešavaju stambene potrebe, kao i ukoliko vlasnik ne poseduje druge objekte. Saša Paunović, predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, koja je uputila Predlog izmene zakona na zahtev resornog ministarstva, izjavio je da bi izmenom Zakona opštine preuzele kompletnu organizaciju postupka legalizacije. "To znači da bi građani trebalo samo da potpišu ugovor sa jedinicom lokalne samouprave i da administracija završi kompletan posao u njihovo ime", rekao je Paunović . On je dodao da će predviđeni troškovi biti unapred poznati, kao i da će moći da se plate u više godišnjih rata. "Tim načinom plaćanja cena legalizacije ne bi prelazila cenu rate za kablovsku televiziju", kazao je Paunović.

12.01.2011. VEST – Tehnički pregled

Novi Pravilnik o tehničkom pregledu motornih vozila propisuje da automobili stari petnest i više godina moraju dva puta godišnje na tehnički pregled, a njegovo usvajanje se očekuje krajem januara. Prema nekim računicama, više od 50.000 vozila neće moći da se registruje.Trebalo bi da se Pravilnikom eliminišu nebezbedna vozila sa puteva, pošto je, prema statistici AMSS-a, u godišnjim akcijama samo polovina bila ispravna.Pravilnik o tehničkim pregledima predviđa nove savremene metode kontrole izduvnih gasova, kočionog sistema i kontole svih važnih sklopova na automobilu, a počeće da se primenjuje od kraja januara.Ceo sistem biće zasnovan na video-nadzoru, dok će u MUP-u kamerama moći da prate tehnički pregled, pa tako neće biti mogućnosti podmetanja.Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić navodi da je prema statistici u Srbiji prosečna starost vozila oko četrnest, a procenjuje se da je više od 50 odsto, ili oko pola miliona vozila, starije od 15 godina.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt