Izborna Skupština OO SNS - Vesti Soko TV 14.12.2010.godine

Na prvoj Izbornoj Skupštini OO Srpske napredne stranke, koja je održana u subotu, za predsednika Opštinskog odbora ove stranke jednoglasno je izabran Vlada Milojković, a za sekretara Violeta Veljković./ Srpska napredna stranka pokrenula je akciju za potpisivanje peticije za promenu člana Ustava Srbije, koji se odnosi na broj poslaničkih mesta i kojom bi broj poslanika Skupštine Srbije bio smanjen sa 250 na 125./ Prvi deo basket turnira humanitarnog karaktera, za učenike S. Š. "Branislav Nušić" u organizaciji Crvenog krsta-Sokobanja održan je danas u školskoj sali./ Projekat "Mreža mladih za ljudska prava i toleranciju – YOUTH NET" realizuje Društvo za zaštitu i unapredjenje mentalnog zdravlja i omladine iz Niša u saradnji sa partnerskim organizacijama iz 8 gradova u Jugoistočnoj Srbiji, medju kojima je i Sokobanja.

Izborna Skupština OO SNS - Vesti Soko TV 14.12.2010.godine
14 Decembar 2010

14.12.2010. VEST: Izborna Skupština OO SNS

Na prvoj Izbornoj Skupštini OO Srpske napredne stranke, koja je održana u subotu, za predsednika Opštinskog odbora ove stranke jednoglasno je izabran Vlada Milojković, a za sekretara Violeta Veljković. Izbornoj Skupštini prisustvovali su i predstavnici opštinskih odbora Srpske napredne stranke iz Boljevca,Knjaževca i Zaječara, kao i narodni poslanik SNS Stefan Zankov. Na jednoj od narednih sednica OO SNS biće izabrana i tri podpredsednika, kaže Violeta Veljković, sekretar OO SNS.

14.12.2010. VEST – Potpisivanje peticije

Srpska napredna stranka pokrenula je akciju za potpisivanje peticije za promenu člana Ustava Srbije, koji se odnosi na broj poslaničkih mesta i kojom bi broj poslanika Skupštine Srbije bio smanjen sa 250 na 125." Smanjivanjem broja poslaničkih mesta smanjili bi se troškovi države i samim tim bilo bi više para u budžetu za potrebe i bolji život građana Srbije, kaže Vlada Milojković, predsednik OO Srpske napredne stranke Sokobanja.SNS namerava da prikupi 150 000 potpisa građana, a sama akcija počela je u ponedeljak i u Sokobanji. Zainteresovani građani, peticiju mogu da potpišu svakog dana, od 10 do 12 i 30 ,osim nedelje u prostoriji stranke, kaže Milojković i dodaje da je do sada veom azadovoljan odzivom građana.


14. 12. 2010. VEST: HUMANITARNI BASKET

Prvi deo basket turnira humanitarnog karaktera, za učenike S. Š. "Branislav Nušić" u organizaciji Crvenog krsta-Sokobanja održan je danas u školskoj sali. Kupovinom startnog broja koji iznosi 50 dinara, učenici pomažu socijalno ugroženu decu sa teritorije naše opštine, saznajemo od sekretara Crvenog krsta, Milice Milenković. Profesori fizičke kulture S. Š. "Branislav Nušić" pomogli su organizaciju basket turnira. Prijavilo se 9 ekipa. Drugi deo turnira biće održan sledećeg utorka kada će se igrati 2 polufinala i finale, a nakon toga ekipa pobednik turnira igraće sa profesorima srednje škole, kaže profesor fizičke kulture, Dejan Milisavljević. Pored toga što su učesnici basket turnira imali priliku da pomognu socijalno ugroženu decu, dobili su i promotivni materijal za borbu protiv upotrebe narkotika, tako da su danas mogli i da se informišu o tome kako da pomognu prijateljima ukoliko primete da su u nevolji zato što su koristili drogu, kako da prepoznaju rizike koje nosi korišćenje droga, kako da kažu ne i žive zdravo.


14. 12. 2010. VEST: O2, OKRUGLI STO

Projekat "Mreža mladih za ljudska prava i toleranciju – YOUTH NET" realizuje Društvo za zaštitu i unapredjenje mentalnog zdravlja i omladine iz Niša u saradnji sa partnerskim organizacijama iz 8 gradova u Jugoistočnoj Srbiji, medju kojima je i Sokobanja. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Omladinska organizacija Sokobanja kao jedna od partnerskih organizacija, vršila je istraživanje stavova mladih o stepenu tolerancije, poštovanju ili nepoštovanju ljudskih prava, postojećim problemima i potrebama mladih u lokalnoj zajednici. Anketirani su mladi naše opštine. Od ukupnog broja anketiranih 70,1% ne zna da u našoj lokalnoj zajednici postoji kontakt osoba ili organizacija kojoj se mogu obratiti mladi sa inicijativom, a u cilju rešavanja svojih problema. Sutra, 15. decembra, u 14h u prostorijama Organizacije za lokalnu inicijativu biće održan okrugli sto na temu: "Promocija nevladinih organizacija i njihove uloge u gradjanskom društvu i jačanje aktivizma mladih u opštini Sokobanja" Omladinska organizacija poziva mlade naše opštine da prisustvuju i uzmu aktivno učešće na okruglom stolu.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt