III Maraton želja - Vesti TV Soko za 25.08.2010.godine

„III Maraton želja“, masovna manifestacija zabavnog karaktera, održaće se 04. i 05. septembra./Krediti za poljoprivrednike-Opština Sokobanja je sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potpisala Ugovor o kreditiranju poljoprivrednih proizvođača sa teritorije naše Opštine./Omladinska organizacija-Sokobanja privodi kraju projekat "O2 svuda".-Teniski turnir-Teniski turnir “Avgust u avgustu Sokobanja 2010”biće oržan na terenima hotela “Zdravljak” 27, 28 i 29. avgusta

III Maraton želja - Vesti TV Soko za 25.08.2010.godine
25 Avgust 2010

25.08.2010. VEST – III Maraton želja

„III Maraton želja“, masovna manifestacija zabavnog karaktera, održaće se 04. i 05. septembra. Program manifestacije predviđa da učesnici obiđu lokalitete koji su u narodu vezani za ispunjenje želja a to su: Drvo želja, Izvor Rujnik, Bogorodica u steni, Kamen ljubavi, Vodopad Ripaljka i Grudonjske vodenice. Kada zamisle svih šest želja na predvidjenim lokacijama, turisti sa overenim kuponima učestvuju u velikoj nagradnoj igri i imaju mogućnost da dobiju neku od vrednih nagrada. Pored glavnih nagrada učesnici imaju mogućnost da na jednom od lokaliteta, uz malo sreće, izvuku zanimljive nagrade. Kuponi se mogu preuzeti u Turističkom-informativnom centru. Izvlačenje nagrada obaviće se javno, u centru Sokobanje, na trgu ispred Miloševog konaka, od 20:00 sati. Po obavljenoj dodeli nagrada biće održan koncert Igora Starovića, bivšeg pevača grupe „Divlji kesten“.


25.08.2010. V E S T – Krediti za poljoprivrednike

Opština Sokobanja je sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potpisala Ugovor o kreditiranju poljoprivrednih proizvođača są teritorije naše Opštine. Po tom Ugovoru biće formiran budžetski fond od 10 miliona dinara koji će biti namenjen za kreditiranje poljoprivrednih proizvođača są teritorije Opštine Sokobanja po uslovima koje je odredilo resorno Ministarstvo u saradnji są stručnim službama naše Opštine.Opštinska uprava će u narednih nekoliko dana uputiti i Javni poziv preko sredstava javnih informisanja a poziv će biti istaknut i na oglasnoj tabli. Minimalna vrednost kredita je 5 000 evra u dinarskoj protiv vrednosti a maksimalan iznos koji će moći da se podigne biće 10 000 evra. Predsednik Opštine Sokobanja Dimitrije Lukić pozvao je sve zainteresovane poljoprivredne prooizvođaće da apliciraju za ta sredstva jer se radi o kreditnoj liniji koja je s obzirom na uslove kreditiranja, period počeka i rok otplate, trenutno najpovoljnija na finansijskom tržitu u Srbiji.


25. 08. 2010. VEST - Omladinska organizacija

Omladinska organizacija-Sokobanja privodi kraju projekat "O2 svuda". Ideja samog projekta je da se u sokobanjskim selima koja imaju najveći broj mladih aktiviraju lokalni koordinatori koji bi se uključili u rad Omladinske organizacije. Projektom su obuhvaćena sela: Resnik, Vrmdža, Jošanica i Dugo Polje. Predlogom projekta bilo je predvidjeno da mladi pristupe izradi mini predloga u cilju realizacije ideje za lokalnu akciju. Radom i zalaganjem izdvojila se omladina Dugog Polja, Jošanice i Resnika. Od pristiglih projekata, kao najkvalitetniji ocenjen je projekat omladine Dugog Polja, koji će biti realizovan, a izdvojio se i projekat omladine Resnika, za koji će Omladinska organizacija naći rešenje da ga realizuje, saznajemo od Isidore Jakšić i Katarine Ivanović iz Omladinske Organizacije-Sokobanja. Projektom omladine Dugog Polja predvidjeno je uredjenje školskog igrališta, a projektom omladine Resnika čišćenje Letnje pozornice u mesnoj zajednici Resnik.


25.08.2010. VEST – Teniski turnir

Teniski turnir “Avgust u avgustu Sokobanja 2010”biće oržan na terenima hotela “Zdravljak” 27, 28 i 29. avgusta. Prijava učesnika i žreb za mlađe kategorije obaviće se u petak na teniskim terenima od 8 do 9 časova, a za starije kategorije u subotu u istom terminu. Turnir se igra u 4 kategorije do 10, 12 i 14 godina i veterani. Pobednicima u starijim kategorijama biće dodeljeni pehari, a za ostale učesnike obezbeđene su diplome i zahvalnice, kaže trener Dejan Vasiljević. Deca ni ove godine neće plaćati kotizaciju.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt