IGRA KOLO POD OZRENOM - SOKOBANJA 2010

Ove godine na trećem saborovanju učešća će uzeti petnaest društava, koja neguju srpsku narodnu igru i pesmu, četrnaest iz Srbije i jedno iz Republike Srpske, "SOKO", iz Višegrada.

IGRA KOLO POD OZRENOM - SOKOBANJA 2010
12 Avgust 2010

Kulturno-umetničko društvo SOKO, iz Sokobanje, organiuzuje, treći po redu Sabor folklora "IGRA KOLO POD OZRENOM - SOKOBANJA 2010".

Sabor će biti održan 21. avgusta, na letnjoj pozornici "Vrelo", sa početkom od 20 časova, a cena ulaznice za posetioce je samo 100,oo dinara. Ove godine na trećem saborovanju učešća će uzeti petnaest društava, koja neguju srpsku narodnu igru i pesmu, četrnaest iz Srbije i jedno iz Republike Srpske, "SOKO", iz Višegrada.

Sabor folklora, ovaj sokobanjski, još uvek nije takmičarskog karaktera, još se nisu stekli uslovi za tako odgovornu obavezu, treba obezbediti nagrade, animirati višečlani stručni žiri i gomilu drugih stvari, a za sve to treba novca. A stanje naše kulture je takvo, da se najmanje izdvaja za kulturu - od opština do republičkog nivoa. Kod nas, u Srbiji, tako i u Sokobanji, najviše se izdvaja za fudbal, od koga koristi imaju samo kladionice, tombole i fudbalski funkcioneri.

Vidimo se na Saboru folklora, u Sokobanji!

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt