Dom zdravlja Sokobanja na petom mestu prema postignutim rezultatima - Vesti Soko TV 29.09.2010.godine

Dom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, zauzeo visoko peto mesto./ Imajući u vidu povećan broj traktora i drugih poljoprivrednih mašina na putevime opštine Sokobanja, povodom izvođenja setvenih radova, Policijska stanica u Sokobanji apeluje na vozače ove kategorije učesnika u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi novog Zakona./ Na 17. Međunarodnom sajmu hortikulture, preduzeće "Adonis" nastupa sa kompletnom paletom čajeva./ Susret kolekcionara, u organizaciji Srpskog numizmatičkog društva "Sokograd" i Srpskog numizmatičkog društva "Beograd" biće održan u nedelju 3. oktobra u restoranu "Splendid".

Dom zdravlja Sokobanja na petom mestu prema postignutim rezultatima - Vesti Soko TV 29.09.2010.godine
29 Septembar 2010

29.09.2010. V E S T – Dom zdravlja Sokobanja na petom mestu u stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite

Slaviša AntonijevićDom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, zauzeo visoko peto mesto, saznajemo od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijevića, koji je prisustvovao VI Nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u republici Srbiji. Konferencija je održana danas u Beogradu i na njoj su saopšteni rezultati evaluacije kvaliteta rada zdravstvenih ustanova na osnovu pokazatelja kvaliteta koji se prate i analiziraju, kao i rang lista zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta, na kojoj je sokobanjski dom zdravlja od 157 zdravstvenih ustanova zauzeo visoko 5. mesto.Ministarstvo zdravlja sa zdravstvenim ustanovama već nekoliko godina preduzima aktivnosti na stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite. U ovom periodu su postignuti značajni rezultati u uvođenju kulture stalnog unapređenja kvaliteta u zdravstveni sistem Srbije i doneti su dokumenti kao okvir kojim su definisane konkretne mere i zadaci, pokazatelji za njihovo praćenje, kao i odgovorne institucije za njihovu realizaciju. U cilju boljeg informisanja stručne i šire javnosti, Institut za javno zdravlje Srbije je izradio publikaciju "Praćenje pokazatelja kvaliteta zdravstvene zaštite - Prikaz izabranih pokazatelja u Srbiji 2005-2009.", koja predstavlja inicijativu da se nakon prvih nekoliko godina iskustva u ovoj oblasti ukaže na značaj pokazatelja i uspostavljanja procesa za njihovo praćenje i analizu.


29.09.2010. VEST – Apel policiske stanice na vozače traktora

Imajući u vidu povećan broj traktora i drugih poljoprivrednih mašina na putevime opštine Sokobanja, povodom izvođenja setvenih radova, Policijska stanica u Sokobanji apeluje na vozače ove kategorije učesnika u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi novog Zakona o bezbednosti saobraćaja, posebno u delu tehničke ispravnosti vozila, to jest ispravnosti svetlosnih i svetlosno signalnih uređaja, kao i ispunjenosti opštih uslova za učešće traktora, motokultivatora i drugih poljoprivrednih mašina u saobraćaju kao i priključnih mašina. Protiv vozača koji se ne budu pridržavali zakonskih odredbi novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, biće preduzete adekvatne mere, stoji u Saopštenju Policijske stanice Sokobanja dostavljenom našoj redakciji.


29.09.2010. VEST – Sajam hortikulture

Na 17. Međunarodnom sajmu hortikulture, preduzeće "Adonis" nastupa sa kompletnom paletom čajeva. Kako saznajemo od vlasnika preduzeća "Adonis" Nebojše Stanojevića Sajam je nešto slabije posećen nego ranijih godina, ali da ipak postoji veliko interesovanje posetilaca za čajeve preduzeća "Adonis". Ovogodišnji Sajam hortikulure prati izložba bilja i prateće opreme koju su u Hali 3 i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma izložili i najeminetniji proizvođači i uvoznici. Sajam će trajati do nedelje 3.oktobra.


28.09.2010. VEST – Susret kolekcionara

Susret kolekcionara, u organizaciji Srpskog numizmatičkog društva "Sokograd" i Srpskog numizmatičkog društva "Beograd" biće održan u nedelju 3. oktobra u restoranu "Splendid". U okviru ovog susreta u terminu od 8 do 15 časova vršiće se kupoprodaja, razmena i stručna procena.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt