DOBAR VETAR ZA REGATU ZELENO SRCE SRBIJE OD 23. DO 25. APRILA!

Da, da... prođe čitava godina - i evo nas, ponovo, usred najlepšeg događaja - na vodi, na vetru, u čistoj sokobanjskoj prirodi - na Regati Zeleno srce Srbije... Da mogu - tj., da se ja pitam i pravim reklamu - napisao bih: SOKOBANJSKO MORE - a ne BOVANSKO JEZERO!...

DOBAR VETAR ZA REGATU ZELENO SRCE SRBIJE OD 23. DO 25. APRILA!
28 April 2010

Da, da... prođe čitava godina - i evo nas, ponovo, usred najlepšeg događaja - na vodi, na vetru, u čistoj sokobanjskoj prirodi - na Regati "Zeleno srce Srbije"...

Da mogu - tj., da se ja pitam i pravim reklamu - napisao bih: SOKOBANJSKO MORE - a ne BOVANSKO JEZERO!...

Ali, dobro je i ovako... okupiće nas dobra ideja i "okupirati" plemenita i zdrava strast za sportskom pobedom.

SVI NA BOVANSKO JEZERO!...

NE TREBA VAM VESLO - SAMO PONESITE JEDRO!...

Privode se kraju dobro osmišljene pripreme jedriličarskog takmičenja, odnosno regate „Zeleno srce Srbije“, koja će se održati od 23. do 25. aprila 2010. na velikom i prelepom Bovanskom jezeru. Ova naša tradicionalna Regata se održava u okviru redovnog kalendara klupskog takmičenja Jedriličarskog saveza Srbije za ovu kalendarsku godinu.

Organizator je veoma ugledan, to je jedriličarski klub „Zoran Radosavljević“ iz Niša (osnovan 1999) a u saradnji s Organizacijom za turizam, kulturu i sport iz Sokobanje.

Učesnici će se takmičiti u sledećim klasama: Optimist; Laser 4,7; Laser radijal; Laser standard i Finn.

Prošle godine - 2009 - takmičilo se ukupno 27 ekipa, a bile su iz Srbije, Makedonije i Bugarske.

Regata će i ove godine okupiti velik broj ljubitelja jedriličarskog sporta, kao i turiste koji neće propustiti da značajan sportski događaj i doživljaj ne zabeleže i u svom sećanju i svojim aparatima.

Takmičari, svi odreda, Bovansko jezero smatraju idealnim regatnim poljem - jer ima sve potrebne karakteristike za razvoj ovog sporta.

Još se, sa sigurnošću, ne zna ko će zvanično otvoriti Regatu 2010, ali, po svoj prilici, biće to uvažen i agilan predsednik SO Sokobanja, inženjer gospodin Dimitrije Lukić.

Sve dodatne informacije u vezi s pravilima takmičenja i o samoj Regati - možete dobiti od predsednika kluba uvaženog gospodina Dejana Milosavljevića, na broj telefona: 063/70 96 472.

DOBAR VETAR, REGATO!

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt