Deset godina igre

Kulturno umetnicko društvo "SOKO", iz Sokobanje, proslavice 25. oktobra, ove godine deset godina postojanja. Pre jedne decenije, kulturni poslenici Sokobanje, na celu sa Zoranom Dimitrijevicem i Stankom Colovicem, koji je bio umetnicki koreograf KUD-a sve do upokojenja, osnovali su KUD "SOKO", pre svega da se narodne pesme i igre naroda sokobanjske kotline sacuvaju od zaborava

Deset godina igre
25 Oktobar 2008

Kulturno umetnicko društvo "SOKO", iz Sokobanje, proslavice 25. oktobra, ove godine deset godina postojanja. Pre jedne decenije, kulturni poslenici Sokobanje, na celu sa Zoranom Dimitrijevicem i Stankom Colovicem, koji je bio umetnicki koreograf KUD-a sve do upokojenja, osnovali su KUD "SOKO", pre svega da se narodne pesme i igre naroda sokobanjske kotline sacuvaju od zaborava, a zatim kako bi mlade ljude otrgli od kafica, diskoteka i drugih poroka.

Danas je umetnicki koreograf u KUD-u, Toma MIlivojevic, koji je za cetiri godine uspeo da poveca broj clanova, sa dvadesetak na 130 i da oformi pet ansambala, koji nastupaju širom Srbije i u inostranstvu. Uigrano je preko petnaest koreografija, a mnogobrojna priznanja i nagrade dokaz su uspeha ansambala KUD "SOKO".

Gosti na proslavi jubileja bice clanovi KUD " RIBARSKA BANJA", iz Ribarske banje, kod Kruševca, a povodom slavlja objavljena je i monografija o proteklih 10 godina trajanja i uspesima KUD "SOKO".

Vidimo se u Sokobanji, kolovode!

* * *

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt