Dan opštine/18.06.2012.

SO Sokobanja u saradnji sa Organizacijom za turizam, kulturu i sport Sokobanja, organizuje u četvrtak, 21. juna, proslavu povodom dana Opštine i godišnjice organizovanog turizma u Sokobanji

Dan opštine/18.06.2012.
18 Jun 2012

grb sokobanje18.06.2012. VEST – Dan opštine

SO Sokobanja u saradnji sa Organizacijom za turizam, kulturu i sport Sokobanja, organizuje u četvrtak, 21. juna, proslavu povodom dana Opštine i godišnjice organizovanog turizma u Sokobanji. Na ovaj datum, pre tačno 175 godina (1837. g.), zvanično je započeo razvoj zdravstveno-lečilišnog turizma u Sokobanji i Srbiji, kada je izdat prvi vaučer zastavniku Lazareviću za lečenje u Sokobanji, iz kancelarije Knjaza Miloša, u Kragujevcu. Proslava će započeti održavanjem svečane sednice, sa početkom u 12 časova, u hotelu „Moravica“. Program obuhvata prikazivanje promo filma o Sokobanji, pozdravnu reč Predsednika opštine, dodelu javnih priznanja, kulturno-umetnički program i koktel.

18.06.2012. VEST – Akva park

Kompleks otvorenih bazena "Podina" svečano će biti otvoren u četvrtak 21. juna u 10 časova, u okviru obeležavanja Dana opštine Sokobanja i 175 godina organizovanog turizma u Sokobanji. Ulaz će biti slobodan za sve posetioce, koji će moći da se kupaju do 16 časova. Od 18 h na programu je Klub Čair iz Niša, koji će izvesti nekoliko svojih tačaka, dok će od 19 h biti organizovano opštinsko takmičenje u plivanju. Grupa Amadeus bend nastupiće od 21h, saznajemo od Ljubinka Milenkovića, rukovodioca Akva parka. Akva park će od petka normalno raditi, cena ulaznice je 260 dinara, radno vreme od 10 do 18h svakog dana, dok se Akva park u slučaju vremenskih neprilika zatvara iz bezbedonosnih razloga. Milenković je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Sokobanja dobila jedan ovakav objekat, ali i jedan novi sadrzaj koji će dati posebnu dimenziju turističkoj ponudi Sokobanje.

18. 06. 2012. VEST: FK, Dan Sokobanje

Povodom Dana Sokobanje, a u okviru obeležavanja 100 godina od osnivanja FK "Ozren", u četvrtak, 21. juna, odigraćese prijateljska utakmica izmedju FK "Ozren" i FK "Timok" iz Zaječara, novog člana Prve Telekom lige Srbije. Utakmica će se odigrati na stadionu "Bata Nole", na Podini, sa početkom u 17,30 časova.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt