AVGUST U AVGUSTU DESETI PUT

Omasovljeni i već tradicionalni sokobanjski turnir „Avgust u avgustu“,(AuA), tekuće, 2009. godine proslavlja prvi jubilej, deset godina postojanja. Kao uvertira od 4. do 6. avgusta biće održan turnir u malom fudbalu, za juniore, dok će turniri u drugim sportovima biti tokom celog avgusta meseca.

AVGUST U AVGUSTU DESETI PUT
4 Avgust 2009

Omasovljeni i već tradicionalni sokobanjski turnir „Avgust u avgustu“,(AuA), tekuće, 2009. godine proslavlja prvi jubilej, deset godina postojanja. Kao uvertira od 4. do 6. avgusta biće održan turnir u malom fudbalu, za juniore, dok će turniri u drugim sportovima biti tokom celog avgusta meseca. O turniru AuA, o jubileju i načinu proslave, kao i o drugim dešavanjima, razgovarali smo sa predsednikom Organizacionog odbora turnira, gospodinom Aleksandrom Milojkovićem, koji se rado odazvao našem pozivu i zahtevu za kratak intervju.

1. Gospodine Milojković, zamišljen, u početku, kao Basket turnir, iz godine u godinu AuA se širio, uz niz pratećih manifestacija. Šta će obeležiti 10. jubilarni turnir, AuA?

- „Avgust u avgustu“ je počeo u jednim teškim vremenima, međutim uz ogroman entuzijazam i veliko angažovanje mnogobrojnih volontera i članova Organizacionog odbora, iz godine u godinu je dobijao na značaju i poslednjih pet godina je sistemski proširio svoj aspekt na nekoliko sportova. Tako da pored basketa sad već imamo tradicionalne turnire u odbojci na pesku, u malom fudbalu za juniore, a kao završnicu poslednje nedelje u avgustu, teniski turnir za rekreativce.

2. Prošle godine je najavljeno da će završetak ovogodišnjeg, desetog turnira, obeležiti spektakularni koncert neke od naših najpoznatijih Rock grupa. Hoće li biti koncerta?

- „Avgust u avgustu“ je uvek, pored sportskih dešavanja, nudio i razonodu estradnog tipa, kao nadogradnju sportistima i sportskim događajima i naravno publici. Organizovani su koncerti, nastupi DJ-eva, promotivne žurke... Tako radimo i sada, svakog dana će biti neke svirke, služiće se pića na terenima, ali koncerta neće biti, jer su svi budžeti, zbog poznatih okolnosti, restruktivni i završne večeri biće organizovana velika tehno žurka, koja će potrajati sve do zore.

3. Imate li podatke koliko učesnika je do sada uzelo učešća na turniru i koliko publike je pratilo takmičenja?

- Najznačajnije u organizovanju turnira AuA je upravo njegova masovnost. U početku je broj učesnika bio zadovoljavajući, dok poslednjih godina beležimo i do 500 učesnika na takmičenjima, uglavnom mlađih generacija. A, što se publike tiče, tereni kod Gimnazije su uvek puni i često su premali da prime sve zainteresovane. Potrebno je da marketinški odradimo kvalitetnije promocije drugih sportova, koji se dešavaju na terenima kod hotela „Zdravljak“: teniski turnir i odbojka na pesku. Po našoj statistici turnir AuA prati od pet do sedam hiljada ljudi.

4. Da li turnir AuA postaje institucija u Sokobanji i da li se u Srbiji čulo za njega, njegovu masovnost i svrhu?

- „Avgust u avgustu“ je ove godine ušao u jubilarnu fazu i nadamo se da će to biti prekretnica u organizacionom smislu i u smislu prepoznatljivosti i kvaliteta. Svake godine turnir posete poznate ličnosti i to nam pokazuje da je AuA prešao regionalne okvire, ali da bismo došli do toga da postane i nacionalni brend, biće potreno mnogo više ulaganja i prelazak iz volonterske faze u profesionalizam.

5. Ima li AuA podršku u Sokobanji, mislim na OTKS, SO Sokobanja, ili neke od političkih stranaka? Kako opstaje ova manifestacija?

- „Avgust u avgustu“ je dugo godina bio manifestacija koja je imala podršku celokupne sokobanjske javnosti i privrede i glavni izvori prihoda su bile pojedinačne donacije sokobanjskih preduzetnika, kao i pojedinaca prijatelja turnira. Uspeli smo, vremenom, da zadobijemo i sistemsku podršku zvaničnih institucija u Sokobanji, pa se ove godine kao strateški faktor pojavljuje OTKS, bez koje bi održavanje turnira došlo u pitanje. Samim tim, po analogiji, iza turnira stoji i SO Sokobanja, a trdicionalno imamo podršku Demokratske stranke. To nije neka vidljiva i nametljiva podrška u smislu slanja neke poruke, već su to koreni turnira i prisustvo ove stranke je diskretno, ali značajno.

6. Gospodine Milojković, imate li na kraju ovog razgovora neku poruku?

- Da bismo svi uživali u dobrim sportskim nadmetanjima, važno je da što više ljudi uzme aktivnog učešća na turniru, kako na terenu, tako i van njega. Kotizacija se ne plaća, učešće je besplatno, a obezbeđene su visoke novčane i vredne robne nagrade. Prijavljivanja se vrše od 5. do 14. avgusta na mnogim mestima u gradu, u kafićima, u OTKS, a omogućeno je prijavljivanje i preko mobilnih telefona i preko interneta, (Facebook). Spremite dobru volju i osmeh, poručujem svim sportistima i prijavite se za učešće na turniru, da zajedno uživamo u dobrim igrama na sportskim terenima.

Zahvalili smo gospodinu Milojkoviću na odvojenom vremenu, s obzirom da pripreme za turnir uveliko teku i malo slobodnog vremena ima predsednik Organizacionog odbora, poželevši da jubilarni „Avgust u avgustu“ ostavi pečat u sokobanjskom sportu kao promoter sportskog duha i druženja medju mladim ljudima.

Vidimo se na turniru „Avgust u avgustu“, u Sokobanji!

Sokobanja, 04.08.2009.g.

tekst:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt