2. OLIMPIJADA TREĆEG DOBA - Sokobanja 2009.

U Sokobanji je 30. septembra, 2009. godine, na parking prostoru ispred hotela Zdravljak, otvorena 2. Olimpijada trećeg doba- Sokobanja 2009. I ove godine takmičenje i druženje naših penzionera okupilo je oko 1.000 učesnika

2. OLIMPIJADA TREĆEG DOBA - Sokobanja 2009.
26 Septembar 2009

U Sokobanji je 30. septembra, 2009. godine, na parking prostoru ispred hotela "Zdravljak", otvorena "2. Olimpijada trećeg doba- Sokobanja 2009.". I ove godine takmičenje i druženje naših penzionera okupilo je oko 1.000 učesnika iz petnaestak gradova Srbije, olimpijci će se takmičiti u sledećim disciplinama: orijentaciono snalaženje u prostoru, ribolov, streljaštvo, pikado, šah i kros.

Organizatori Olimpijade su: Nacionalna fondacija za humanu starost, Savez penzionera Srbije, SO Sokobanja, HTP Lepterija i hotel Zdravljak.

Učesnicima 2. Olimpijade se, u ime Sportskog saveza Srbije, obratio Dane Korica, bivši atletičar i rekorder Jugoslavije u trčanju na 5.000 i 10.000 metara, sada Generalni sekretar SSS-a:

- Dragi prijatelji, poštovani organizatori, želim najpre da vas u ime Sportskog saveza Srbije i predsednika Aleksandra Šoštara sve pozdravim i izrazim zadovoljstvo što se ovako nešto dešava kod nas i da vam kažem da imate punu podršku SSS-a. Starost je lepa, ako se lepo doživi. Ja se i dalje bavim sportom, trčim svakog drugog dana i mogu da vam kažem da mi je žao ljudi koji ne znaju da se rekreiraju i osete lepotu rekreacije i lepotu druženja. Želim vam da se ovih nekoliko dana u Sokobanji lepo osećate, rekreirate i družite. Sve pohvale Savezu penzionera Srbije, opštini Sokobanja i svim organizacijama koje su pomogle i podržavaju ovu manifestaciju,- rekao je Dane Korica.

Olimpijadu je proglasio otvorenom Vasilije Belobrković, predsednik Organizacionog odbora Olimpijade, rekavši između ostalog:

- Ne zamerite mi, dragi prijatelji, što ja imam dužnost da otvorim 2. Olimpijadu trećeg doba, ali niko od državnih funkcionera nije se odazvao našem pozivu. Ali, ne brinemo se mi. Navikli smo da se sami snalazimo i probijamo kroz život,- reči su Belobrkovića. Na kraju je zamolio sve učesnike da polože olimpijsku zakletvu: "Da ćemo sportska takmičenja, edukaciju zdravlja, sva kulturna dešavanja, propratiti sportski i fer uz puno domaće vaspitanje. I, da ćemo srećni napustiti Olimpijsko selo, odnosno hotel Zdravljak. Hvala!"

Zastavu Olimpijade, uz intoniranje himne Bože Pravde, je podigao na jarbol najstariji učesnik, a ove godine je to Petar Miljković, iz Niša, rođen 1915. godine i bivši je prvak Jugoslavije u maratonu. Nakon tog svečanog čina, spletom igara iz Srbije prisutnima se predstavilo Kulturno umetničko društvo "Soko", iz Sokobanje.

U holu hotela svoje proizvode, pomagala za starije generacije, istakli su "Prizma", iz Kragujevca, sa već dobro poznatom paletom proizvoda i "Asistel", iz Beograda, sa jednim novitetom u Srbiji. Radi se o aparatu sličnom telefonu sa posebnim dugmetom koji se može nositi oko vrata kao lančić ili oko ruke kao sat. U slučaju potrebe, ili nevolje, jednim pritiskom na dugme alarmirana je centrala, koja u najkraćem roku šalje pomoć onom kome je potrebna. Centrala Asistela pokriva čitavu teritoriju Srbije.

Nadamo se da učesnicima Olimpijade u Sokobanji pomoć Asistela neće zatrebati, jer im, kao i Dane Korica, želimo da se zaista lepo provedu i osete lepote rekreacije i Sokobanje.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 01.10.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt