eSokobanja.rs

Umetnička kolonija “Sokograd”, petnaesta po redu, otvorena je sinoć u maloj Galeriji Zavičajnog muzeja. / III Maraton želja , masovna manifestacija zabavnog karaktera i ove godine izazvala je veliko interesovanje turista. Učesnici su u subotu i nedelju prošetali najživopisnijim delom sokobanjskog kraja i posetili 6 lokacija... / Pesma „Razgovor” autora Dragoslava Stevanovića iz Niša, po oceni stručnog žirija, osvojila je prvo mesto na V Pesničkom maratonu...

06.09.2010. VEST – Umetnička kolonija “Sokograd”


Umetnička kolonija “Sokograd”, petnaesta po redu, otvorena je sinoć u maloj Galeriji Zavičajnog muzeja. Početak rada kolonije obeležen je otvaranjem izložbe slika nastalih tokom 14. Umetničke kolonije. U radu kolonije učestvuje 10 akademskih slikara iz cele Srbije, koji će stvarati u improvizovanom ateljeu u hotelu „Moravica”, kaže Bratislav Majkić, direktor OTKS. Slikari iz Sokobanje kao i prošle godine biće samo u ulozi domaćina. Učesnici kolonije stvaraće u Sokobanji do 12. septembra.

06.09.2010. VEST – Maraton želja


III Maraton želja , masovna manifestacija zabavnog karaktera i ove godine izazvala je veliko interesovanje turista. Učesnici su u subotu i nedelju prošetali najživopisnijim delom sokobanjskog kraja i posetili 6 lokacija: Drvo želja, Bogorodicu u steni, Izvor Rujnik, Stenu ljubavi, vodopad Ripaljku i Grudonjske vodenice. Na jednom od lokaliteta, učesnici su imali mogućnost da izvuku i zanimljive nagrade. Javno izvlačenje nagrada obavljeno je sinoć u centru Sokobanje, na trgu ispred Miloševog konaka. Po obavljenoj dodeli nagrada održan je koncert Igora Starovića, bivšeg pevača grupe „Divlji kesten”.

06.09.2010. VEST – Pesnički maraton

Pesma „Razgovor” autora Dragoslava Stevanovića iz Niša, po oceni stručnog žirija, osvojila je prvo mesto na V Pesničkom maratonu, drugo mesto osvojio je Dragan Pavlović iz Aleksinca są pesmom „Jesenjinu”, a treće Ljiljana Milosavljević iz Smederevske Palanke autor pesme „Prijatelji”. Žiri je pohvalio sledeće pesme: „Buđenje” Miloša Sakovića, „Kad pesnik plače” Svetlane Biorac-Matić i „Peti jahač” Slobodana Ivanovića. U takmičarskom delu učešće je uzelo 45 pesnika iz svih krajeva Srbije, a u revijalnom delu predstavilo se dvadesetak članova Sokolovog pera. V Pesnički maraton organizovan je povodom osam godina od osnivanja Književnog kluba „Sokolovo pero”.