eSokobanja.rs

Specijalnu bolnicu „Sokobanja”, u nedelju 29. avgusta, posetiće delegacija Evropskog udruženja banja, koju čine Reinhard Petri, direktor za projekte ESPA, dr Kurt Fon Stork, direktor za kvalitet ESPA i dr Teodor Stofira / Kako saznajemo od Živorada Stojanovića, zamenika direktora JKP „Napredak“ došlo je do havarije dubinske pumpe na postrojenju za preradu pitke vode „Lepterija./ Manifestacija zabavnog karaktera "Igre bez granica" održana je juče na sportskim terenima kod škole u Jošanici.

27.08.2010. V E S T – SPECIJALNA BOLNICA

Specijalnu bolnicu „Sokobanja”, u nedelju 29. avgusta, posetiće delegacija Evropskog udruženja banja, koju čine Reinhard Petri, direktor za projekte ESPA, dr Kurt Fon Stork, direktor za kvalitet ESPA i dr Teodor Stofira generalni menadžer jedne od najpoznatijih banja u Češkoj Republici i predsednik komisije za peloid ESPA. Biće to početaki obilaska sedam najboljih zdravstvenih ustanova u banjama Srbije, koji će trajati do 02. septembra, a u cilju stručnog sagledavanja stanja u ustanovama i izrade dokumenta są preporukama o najbrže ostvarljivim i najefikasnijim merama za njihovo dalje napredovanje. Organizator posete je Udruženje banja Srbije, a reč je o prvoj fazi složene aktivnosti na profilisanjubanjskog turističkog proizvoda – segmenta jako bitnog za razvoj banjskog turizma, a koja će biti realizovana uz pomoć Evropskog udruženja banja.27. 08. 2010. VEST: VODA

Kako saznajemo od Živorada Stojanovića, zamenika direktora JKP „Napredak“ došlo je do havarije dubinske pumpe na postrojenju za preradu pitke vode „Lepterija“, pa je samim tim došlo i do poremećaja vodosnabdevanja pojedinih naselja Sokobanje, pogotovu visokih zona. Stručne službe JKP „Napredak“ ulažu napor za remont i nabavku opreme, kako bi se uspostavilo normalno vodosnabdevanje. Do normalizacije vodosnabdevanja voda će se povremeno preusmeravati ka visokim zonama u vremenskom periodu od 12,00 do 22 časa kada će bez vode biti naselja: Carina, Prevalac, Centar, Čair, Podina sa Gradašnicom i Palilula. Savetuje se gradjanima da obezbede odredjenu količinu vode i da makasimalno racionalizuju potrošnju. Sokobanjom će ići i cisterna pitke vode po pozivu gde je to potrebno, a gradjani informacije mogu dobiti na telefone: 884 759 i 830 670. Normalizacija vodosnabdevanja očekuje se tokom vikenda, kaže Živorad Stojanović.27. 08. 2010. VEST: IGRE U JOŠANICI

U organizaciji Kancelarije za mlade opštine Sokobanja, a uz podršku Mesnih zajednica Jošanica i Žučkovac, manifestacija zabavnog karaktera "Igre bez granica" održana je juče na sportskim terenima kod škole u Jošanici. U sedam disciplina takmičilo se po dvadesetoro dece iz Žučkovca i Jošanice. Manifestacija je organizovana pod motoom "Turizam i avanturizam". "Zaključili smo da je potrebno obogatiti zabavni život dece u ruralnom delu Sokobanje", kažu Ivana Radosavljević, koordinatorka Kancelarije za mlade, Zoran Živanović, odbornik u SO Sokobanja i Saša Jovanović, pomoćnik predsednika opštine Sokobanja za poljoprivredu-idejni tvorci manifestacije. Oni su izrazili nadu da ce "Igre bez granica" mladih ova dva sela postati tradicija.


27.08.2010. VEST – Moto skup

III Moto skup, u organizaciji Moto kluba “Falkons” biće održan sutra i prekosutra na bivšem placu Autotransporta. Pokrovitelji Skupa su SO Sokobanja i OTKS. Ove godine očekuje se od 250 do 300 bajkera iz okolnih gradova: Niša, Aleksinca, Knjaževca, Boljevca, Negotina. Doček učesnika predviđen je sutra u 8 časova, saznajemo od Dragana Anđelkovića-predsednika Moto kluba “Falkons”. Sportske aktivnosti i druženje u kampu je od 12 do 18 časova, a defile motorista centrom grada je od 18 časova, kaže Anđelković. U zabavnom delu programa učestvovaće Gale iz Kerbera i Najda. Koncert će biti održan u 21 sat na placu Autotransporta.