eSokobanja.rs

I ove godine Sokobanja će sa svojom turističkom ponudom izaći na tržište, a najpoznatije mesto koje promoviše banje i klimatske centre u zemlji, zimsku turističku ponudu i zemlje i regiona, ali i novogodišnje aranžmane, je Novi Sad

novosadski sajam

   I ove godine Sokobanja će sa svojom turističkom ponudom izaći na tržište, a najpoznatije mesto koje promoviše banje i klimatske centre u zemlji, zimsku turističku ponudu i zemlje i regiona, ali i novogodišnje aranžmane, je Novi Sad. A, u Novom Sadu će od utorka, 6. do subote, 10. oktobra, 2009. godine, biti održan 42. Međunarodni sajam turizma, lova i ribolova i sporta, poznatiji kao LORIST.
     Opština Sokobanja, sa svojom Organizacijom za turizam, kulturu i sport,  hotelima i turističkim agencijama, neće izostati, ali ove godine na sajmu neće biti preduzetnika Sokobanje, zbog nedostatka novca, kažu u udruženju preduzetnika. Poslednjih godina zapaženo učešće na sajmu imaju i turističke organizacije gradova i opština, manifestacije koje organizuju, ali i strukovna okupljanja namenjena poslenicima u turizmu, ugostiteljstvu i privredi i zaista je šteta što sokobanjski preduzetnici ove jeseni na sajmu prave pauzu. Tim pre što su ove godine aktivnosti na organizaciji Sajma turizma usmerene na proširenje regionalne saradnje i plasmanu gotovog turističkog proizvoda i privrede zemalja u okruženju, kao i promociji ponude domaćih destinacija i ugostiteljskih usluga potencijalnim partnerima u inostranstvu.
     Prošle godine Sokobanjska turistička ponuda je na ovom sajmu dobila zlatnu medalju za kvalitet ponude, a sajam je posetilo 60.000 ljudi i prognoze su da će ove godine biti oboren prošlogodišnji rekord, jer se ova jedinstvena manifestacija turizma i srodnih priredbi posvećenih prirodi i čoveku, svake godine sadržajno proširuje. Novitet ove godine u dopuni sadržaja biće priređivanje vinskog turizma. Od ostalih specifičnosti Sajma turizma navešćemo neke:
• Promocija banjskih, klimatskih mesta i zdravstvenih centara u Srbiji;
• Verski turizam;
• Manifestacioni turizam u Srbiji;
• Ponuda zimskih turističkih centara u zemlji i regionu;
• Turistička ponuda gradova u zemlji;
• Promocija seoskog turizma;
• Nastup proizvođača hrane i pića, distributera i zastupnika uvoznih prehrambenih proizvoda;
• Izlaganje nacionalnih suvenira.

     Nadamo se da će sokobanjska turistička ponuda na 42. Međunarodnom sajmu turizma i ove godine privući veliku pažnju posetilaca i medija, kao prošle godine i da će se okititi nekim priznanjem, makar i zlatnom medaljom! Što da ne?
     Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 5.10.2009.g.
Vladimir S. Putnik