eSokobanja.rs

Zvanična turistička sezona u Sokobanji, počela je s kišom, kao i u ostalim delovima Srbije, ali to ne može sprečiti turističke radnike i Lokalnu samoupravu, da planirano i već tradicionalno, sprovedu u delo i ostvare plan. Tako, već početkom jula očekuje nas V Sajam lekovitog bilja i XV susreti „Sveti Jovan biljober“.

     Zvanična turistička sezona u Sokobanji, počela je s kišom, kao i u ostalim delovima Srbije, ali to ne može sprečiti turističke radnike i Lokalnu samoupravu, da planirano i već tradicionalno, sprovedu u delo i ostvare plan.
     Tako, već početkom jula očekuje nas V Sajam lekovitog bilja i XV susreti „Sveti Jovan biljober“. Od 2. do 15. jula 2009. godine. Organizatori, OTKS i D.O.O. „Adonis“, iz Sokobanje, i Udruženje za lekovito bilje Srbije „Dr Jovan Tucakov“, će i ove godine organizovati seminare, edukativni rad na terenima i nekoliko izleta u prirodu, od kojih je napopoularniji i najprivlačniji izlet na Rtanj, 7. jula, 2009.g. u prepodnevnim satima.
     Od 3. jula, po najavi referenta za kulturu i direktora OTKS, počinju i polufinalna takmičenja 47. Medjunarodnog takmičenja harmonikaša „Prva harmonika Sokobanja“. Takmičenje po kategorijama biće u sali hotela „Moravica“ , 3. i 4. jula 2009.g.
     Odloženi koncert rock sastava „Električni orgazam“, zakazan je ponovo i planiran je za 5. jul, sa početkom u 20 sati.


-    06.07. U ponedeljak je od 21:00 sat planirano  etno veče u "Grudonjskim vodenicama"
-    
-    07.07 tradicionalni uspon na vrh Rtnja - Šiljak, Na Rtnju će se obaviti i kviz o poznavanju lekovitog bilja i izbor najlepšeg Jovanjdanskog venčića,  dok je uveče u centru grada, Biljna parada i Izbog preinceze Biljarice.
-    
-    11. jula na letnjoj pozornici "Vrelo", "Melos estrada" i Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja organizuju koncert ovogodišnjih finalista šoua "Zvezde Granda".

     Opštinsko takmičenje „Zlatne ruke“, održava se 14. jula, a Sajam knjiga od 15. jula, do 1. avgusta, 2009. godine.
      U avgustu se dešavaju uglavnom sportski dogadjaji, ali o tome ćemo javnost obavestiti na vreme.


Dodatne informacije, mogu se dobiti u Turističko informativnom centru Organizacije za turizam, kulturu i sport, Sokobanja -tel. 018 833 988 ili putem e-maila na otks_sokobanja@beotel.rs2. jul, 2009.g.
V.S.Putnik