eSokobanja.rs

Pod sloganom: Udruženje umetnika „VRELO“ Sokobanji i gostima, u Zavičajnom muzeju je 11. jula, 2009. godine, u 19,30 sati otvorena izložba slika, članova udruženja i prijatelja, slikara iz Srbije.

 Pod sloganom: Udruženje umetnika „VRELO“ Sokobanji i gostima, u Zavičajnom muzeju je 11. jula, 2009. godine, u 19,30 sati otvorena izložba slika, članova udruženja i prijatelja, slikara iz Srbije.
      U zaista maloj muzejskoj prostoriji okupilo se oko pedesetak poštovalaca i  ljubitelja slikarstva, koji su sa velikim interesovanjem pratili izlaganje profesora likovne kulture, u penziji, Sofije Veljković, kojoj je pripala čast da izložbu otvori.
     - Drago mi je, poštovani posetioci i umetnici, što ovde večeras među izlagačima ima i mojih učenika, a takođe mi je drago što na jednom mestu ima radova i amatera i stručnjaka. To je za pohvalu. Izloženi radovi dokazuju da ima jako talentovanih slikara, koji pored svojih redovnih aktivnosti svoje slobodno vreme koriste za poetsko-slikarsko delovanje,- rekla je, između ostalog Sofija Veljković, otvarajući izložbu.
      Udruženje umetnika „VRELO“ je osnovano 22. februara, ove godine i u svoje redove, osim književnih stvaralaca, prima sve umetnike: slikare, vajare, muzičare, pevače, kao i sve koji imaju znanja i saznanja o srpskom etnosu.
     U okviru „Banjskog kulturnog leta – Sokobanja 2009“, udruženje je priredilo prvu grupnu izložbu slikara članova udruženja i prijatelja, slikara iz Srbije. Izložba je prodajnog karaktera i zastupljeno je 13 izlagača:
- Goran Milenović, Knjaževac;
   - Nevenka Radulović, Aleksinac;
       - Leonija Milisavljević, Sokobanja;
      - Gordana Milojković, Sokobanja;
    - Vladimir S. Putnik, Sokobanja;
    - Mirjana Jovanović, Sokobanja;
- Gala Jovanović, Sokobanja;
  - David Jovanović, Sokobanja;
- Julijana Nikolić, Sokobanja;
    - Valentina Nikolić, Sokobanja;
        - Goran Radovanović, Sokobanja;
  - Milica Damjanić, Aleksinac;
    - Marina Žinić – Ilić, Novi Sad.

     Nakon govora profesora Sofije Veljković, otvaranje izložbe je upotpunjeno stihovima pesama, koje su govorili: Dalibor Filipović- Filip, Goran Radovanović, Vladimir S. Putnik i gosti Ilija Stepanović, književnik iz Kragujevca i Milivoje Jozić, aforističar i novinar Politike.
     Izložba će trajati do 18. jula, 2009. godine i verujemo da će biti posećena.
     Vidimo se u Sokobanji!


12. 07.2009.g.
Tekst i foto:
Vladimir S. Putnik