eSokobanja.rs

Četrdeset prvi sajam "Lova, ribolova, sporta i turizma", (LORIST), održan u Novom Sadu od 9. do 12. oktobra, 2008. godine i ovog puta nije prošao bez ucešća Sokobanje, kada je u pitanju turistička ponuda. Ovog puta na zajedničkom štandu, pored Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, (OTKS), nastupili su privatni stanodavci, hotelijeri i Udruženje preduzetnika Sokobanje.

medalja sa LORIST-aČetrdeset prvi sajam "Lova, ribolova, sporta i turizma", (LORIST), održan u Novom Sadu od 9. do 12. oktobra, 2008. godine i ovog puta nije prošao bez ucešća Sokobanje, kada je u pitanju turistička ponuda. Ovog puta na zajedničkom štandu, pored Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, (OTKS),  nastupili su privatni stanodavci, hotelijeri i Udruženje preduzetnika Sokobanje. O utiscima sa sajma i prezentaciji Sokobanje razgovarali smo sa direktorom OTKS-a, Slobodanom Krstićem, nakon povratka iz Novog Sada.

Slobodan Krstić> Gospodine Krstić, sajam je bio i prošao. Recite nam Vaše utiske i opštu ocenu prezentacije Sokobanje u Novom Sadu.
-  Posebno mi je drago što je na 41. sajmu Sokobanja uzela učešća, kao i prethodnih godina, jer mi kao turistička destinacija moramo biti prisutni na svim sajmovima i dati svoj doprinos. Da budemo jasni, na ovakvim skupovima se  ne sklapaju neki ugovori i poslovi, ali se ostvaruju kontakti i dogovori koji se kasnije realizuju. Velikog uticaja na prezentaciju Sokobanje i na interesovanje koje je vladalo, imalo je to što su na štandu bili prisutni predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić i njegov zamenik Aleksandar Milenkovic. Sokobanja se izuzetno lepo predstavila, štand je bio dobro opremljen, a u petak, 10. oktobra smo imali jednočasovnu promociju, naš program, u Master hali.

> Koliko je bilo interesovanje za turističku ponudu Sokobanje, za sledecu godinu?
-  Naš štand je bio izuzetno dobro posećen, mediji su odlično odradili posao, a svi posetioci su pitali šta je to učinila Sokobanja da privlači toliko pažnje i tliko turista poslednjih godina. Lično mislim da je Sokobanja pogodila pravu meru platežne moći turista i da je zato svim kategorijama prihvatljiva. Tako je bilo i na sajmu i mogu reći da je vladalo veliko interesovanje za ovu turističku destinaciju.

> Recite nam ocenu protekle turisticke sezone, bar u letnjem periodu, ako imate podataka o broju gostiju i ostvarenim nocenjima. Uporedite ovu sa prošlom godinom, da li ste zadovoljni?
-  S obzirom da u Srbiji vlada opšta besparica, da je ekonomska kriza uzela maha, da je ovo bila izborna godina i da nam vremenski uslovi nisu išli u prilog, ja sam zadovoljan ovom sezonom. Bili smo najposećeniji, a konacne rezultate saznaćemo 31.12.2008.g. kada se saberu svi podaci. Za sav naš trud i organizaciju i uspešnost u turizmu, pored "Turističkog cveta", OTKS-Sokobanja, je dobila zlatnu medalju i diplomu, za kvalitet turističke ponude. Mogu da kažem da će Sokobanja, kada je ova grana privrede u pitanju, biti u Evropi, sigurno.

Čestitamo na osvojenom priznanju i želimo i sledeće i svih narednih godina da Sokobanja bude "Br. 1 destinacija" u turističkoj ponudi Srbije!

                                          * * *

autor:

Vladimir S. Putnik