eSokobanja.rs

ROKOPISI:: Sokobanjski gosti i mestani su u ponedeljak 21.jula, ove godine, u vecernjim satima uzivali u songovima i glasovima Biljane Krstic, Dejana Cukica i Galeta iz grupe Kerber.

rokopisi Predraga Pece PopovicaSokobanjski gosti i mestani su u ponedeljak 21.jula, ove godine, u vecernjim satima uzivali u songovima i glasovima Biljane Krstic, Dejana Cukica i Galeta iz grupe Kerber.
Povod za ovo nesvakidasnje muzicko vece je promocija knjige "Rokopisi", Predraga Pece Popovica, dugogodisnjeg muzickog urednika Radio Beograda.
Knjiga je svojevrsna antologija rok muzike od 1960 - 2000.godine, na nasim prostorima i predstavlja najpopularnije pevace i sastave i pesme tog vremena.
O samoj knjizi nije se govorilo, ali su o njoj pevali pomenuti gosti i sparne veceri razgalili srca posetilaca ovog mini-koncerta.
Sam autor, Peca Popovic kaze da je ovu knjigu napisao silom prilika, jer zeli da nesto ostavi deci u nasledje.
-Nisam se obogatio od posla koji sam radio 40 godina i ovu knjigu posvecujem svojoj deci. Moja knjiga nema knjizevnu vrednost, ali je ona putovanje kroz pesmu, kroz zvuk koji se cuje kada ukljucite radio, kasetofon ili gramofon, - rekao je Peca.
Organizacija za turizam, kulturu i sport Sokobanja, je ovom promocijom povukla pravi potez, jer se zaista uzivalo sa pesmama koje su gosti pevali i u druzenju sa njima.

autor:

Vladimir S. Putnik