eBooking.rs

Još uvek vitalna i dobrog zdravlja, poznata zvezda francuskog i svetskog filma Mišel Morgan, nedavno je s porodicom i mnoštvom kolega, proslavila svoj 89. rođendan... Baka četvoro unučadi, dece njenog sina Mišela Maršala koji je preminuo u 61. godini, umetnica je bila okružena najstarijom njegovom kćeri Sarom

   Još uvek vitalna i dobrog zdravlja, poznata zvezda francuskog i svetskog filma Mišel  Morgan, nedavno je s porodicom i  mnoštvom kolega, proslavila svoj 89. rođendan...
  Baka četvoro unučadi, dece njenog sina Mišela Maršala koji je preminuo u 61. godini, umetnica je bila okružena najstarijom njegovom kćeri Sarom, top-modelom i njenim sinom Zoltanom, kao i slavnim kreatorom Žan-Klodom Žitroazom  koji je spasio od droge lepu manekenku, što veoma liči na slavnu baku.
  Svečanosti su prisustvovali Šarlota Rampling, Robert Osein, Žak Lang,  izaslanik predsednika Sarkozija i nekadašnji ministar kulture, ministarka unutrašnjih poslova Francuske i drugi.
  Mišel Morgan je lako ugasila 89 svećica i dobro se zabavila uz svoje goste.
  Počela se baviti filmom već 1935. pa figurirala pod pravim imenom Simone Roussel.
  Zahvaljujući ulozi u filmu "Šaranje" Marka Alegrea, prvog supruga Simone Sinjore (drugi je bio Iv Montan), postala je veoma poznata i promenila prezime u Morgan, zbog banke "Morgan" kod koje je otvorila račun!
  Godinu kasnije, 1938, snima čuven film "Obala u Magli"Quai des Brumes u kom joj je partner slavni Žan Gaben Jean Gabin. Postaje, tako, veoma poznata na sve četiri strane ondašnjeg sveta - kad je film značio sve!
  Za vreme Drugog svetskog rata - posle  ljubavnog raskida s Gabenom  - odlazi u SAD i glumi pod vođstvom poznatih režisera koji joj nisu dozvolili da ostvari  značajniju prekookeansku karijeru.
  Vraća se u Francusku sa sinom i mužem Amerikancem, snima čuven film Žana Delanoja "Pastoralna simfonija". Godine 1946, za tumačenje slepe devojke u tom delu, dobija nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu međunarodnog filma u Kanu.
  Pored tumačenja brojnih filmskih i tv-likova, slavna glumica stalno izlaže svoja predivna apstraktna platna koja su joj pomogla da ostvari zavidnu slikarsku karijeru i doživi, ponovo, planetaran uspeh.
  Bravo, Mišel!... i srećan ti rođendan!...

  oOo