eSokobanja.rs

Tradicionalno, Prvog maja u Sokobanji okupio se veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije. Mnogobrojni turisti iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kruševca, Kragujevca ovaj praznik proveli su na izletištima Ozrena i Rtnja , na Bovanskom i Vrmdžanskom jezeru, izvoru reke Moravice...

prvi majTradicionalno, Prvog maja u Sokobanji okupio se veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije. Mnogobrojni turisti iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kruševca, Kragujevca ovaj praznik proveli su na izletištima Ozrena i Rtnja, na Bovanskom i Vrmdžanskom jezeru, izvoru reke Moravice, u Sesalačkoj pećini, Lepteriji i ostalim sokobanjskim izletištima . Svi hotelski i privatni apartmani mahom su popunjeni. U prilog dobroj posećenosti, ide i činjenica da su ove godine spojeni prvomajski i uskršnji praznici, tako da posetioci imaju na raspolaganju više slobodnih dana za odmor.
Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja sinoć je organizovala koncert popularne grupe „Neverne bebe“ na centralnom trgu koji je posetio veliki broj ljudi. Za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika održava se i Festival cveća, tako da će mnogobrojni turisti i meštani Sokobanje biti u prilici da uživaju u pravom vatrometu boja i mirisa, na mermernom šetalištu .