eBooking.rs

PREKOGRANIČNA SARADNJA:: Omladinska organizacija Sokobanja otpočela je realizaciju projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom, pod nazivom Sigurniji i zdraviji život kroz povećanu gradjansku odgovornost prema životinjama

17. 08. 2011. VEST: PREKOGRANIČNA SARADNJA

prekogranicna-saradnja  Omladinska organizacija Sokobanja otpočela je realizaciju projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom, pod nazivom “Sigurniji i zdraviji život kroz povećanu gradjansku odgovornost prema životinjama”. Projekat se realizuje u saradnji sa organizacijom Dai Lapa iz Bugarske, traje 11 meseci, a podržala ga je i EU, saznajemo od Jelene Ivanović iz Omladinske organizacije. Cilj je podsticanje regionalne prekogranične saradnje kao i razvoj osećaja odgovornosti medju ljudima prema načinu kako tretiraju životinje uz usaglašavanja sa evropskim zahtevima. Životinje lutalice su ozbiljna pretnja za zdravlje ljudi i potrebno je obezbediti rešenje kroz razvoj zajedničkog plana za preventivne mere pomoću korišćenja humanih metoda, kaže Jelena Ivanović. Projektom su predvidjene sledeće aktivnosti: istraživanje dobre prakse kontrole životinjske populacije, promocija zakona o kućnim ljubimcima i programa za kontrolu populacije kućnih ljubimaca, regrutovanje i trening volonterskog tima iz Srbije i Bugarske, razrada i produkcija informativnih materijala, kao i informativne kampanje u Sokobanji i Perniku u Bugarskoj.


17. 08. 2011. VEST: VOLONTERI NA DELU

Omladinska organizacija Sokobanja realizuje projekat “Volonteri na delu” u okviru programa volonterskih akcija “Mladi su zakon” za Zaječarski okrug podržanog od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Cilj projekta je mobilisanje mladih izmedju 15 i 30 godina, putem volonterskih akcija radi aktivnog doprinosa mladima u široj društvenoj zajednici kaže Katarina Ivanović iz Omladinske organizacije. U S. Š. “Branislav Nušić” postoje zapuštene i neiskorišćene prostorije, a škola nema sredstva za njihovo sredjivanje, dok sa druge strane srednjoškolci nemaju prostora za vannastavne aktivnosti, objašnjava ona. Sredjivanjem prostora mladi će dobiti lepo uredjenu prostoriju, a profesori škole mesto za razgovore sa roditeljima, kažu u O2. Mladi iz Omladinke organizacije su došli na ideju da se sami organizuju i da nizom akcija obezbede sredstva, tako da će organizovati turnir , žurku i koncert. Cena karte za koncert je 100 dinara, a gradjani kupovinom karte pomažu pomenutu akciju.