eSokobanja.rs

Zaječarska inicijativa i ove godine raspisala je konkurs za Omladinske organizacije sa teritorije Timočkog regiona. Reč je o malim grantovima, u iznosu od 200 000 dinara. Omladinska organizacija Sokobanja aplicirala je sa projektom pod radnim nazivom: Naslikaj se i ti sa svojim problemom.

10. 01. 2011. VEST: Omaladinska organizacija

Zaječarska inicijativa i ove godine raspisala je konkurs za Omladinske organizacije sa teritorije Timočkog regiona. Reč je o malim grantovima, u iznosu od 200 000 dinara. Omladinska organizacija Sokobanja aplicirala je sa projektom pod radnim nazivom: "Naslikaj se i ti sa svojim problemom". Mladi su osmislili nešto inovativno, kaže predsednica NVO za lokalnu inicijativu, Ljiljana Ivanović. Omladinska organizacija je došla na ideju da mladi iskažu svoje mišljenje putem facebook-a. Oni ce slikati sve one probleme u zajednici za koje misle da bi ih trebalo rešiti i na taj način ukazati na problem. Zatim, putem facebooka-a, mladi ce glasati . Proglašenje pobednika obaviće se na koncertu koji će organizovati Omladinska organizacija. Na koncertu će učestvovati bendovi iz Sokobanje, kao i bendovi sa strane koji bi zainteresovali mlade da uzmu učešće na ovoj završnoj manifestaciji. Rezultati konkursa znaće se do kraja meseca, a realizacija projekta počeće početkom februara i biće završena pre pre početka turističke sezone, odnosno, maja meseca.

11. 01. 2010. VEST: OLI I EKONOMSKA KRIZA

NVO za lokalnu inicijativu tokom prošle godine uradila je projekat Za prevazilaženje posledica ekonomske krize, kojim je konkurisala kod Fonda za otvoreno društvo. Projekat traje godinu dana i vredan je 20 000 dolara. Ciljna grupa su mladi i nezaposleni, a projektom su predvidjene edukacije za mlade ljude u smislu prekvalifikacija i dokvalifikacija kako bi lakše našli posao, a pritom nešto i naučili, saznajemo od predsednice Organizacije za lokalnu inicijativu, Ljiljane Ivanović. Rezultate ovog konkursa očekujemo do kraja meseca, kaže ona i dodaje da se nada da će ove godine Organizacija za lokalnu inicijativu i Omladinska organizacija imati mnogo posla.

10.01.2011. VEST – KUD “Soko”

KUD “Soko” ugostilo je članove KUD -a “Vojvoda Janko Katić” iz Mladenovca, povodom Božićnih praznika. Članovi našeg društva zajedno sa gostima iz Mladenovca nastupiće večeras u Knjaževcu sa svojim programima. Oba kulturno-umetnička društva gostovaće sutra u Ćićevcu.