eSokobanja.rs

OK BAND U SOKOBANJI:: Avgust je, godinama unazad, u Sokobanji mesec kada Banja pod Ozrenom prima najvise gostiju i kada je kulturno sportski sadrzaj znatno bogatiji i raznovrsniji, od ostalih meseci u godini.

OK BAND U SOKOBANJI

Avgust  je, godinama unazad, u Sokobanji mesec kada Banja pod Ozrenom prima najvise gostiju i kada je kulturno sportski sadrzaj znatno bogatiji i raznovrsniji, od ostalih meseci u godini. U ponedeljak, 11. avgusta, 2008. godine, sokobanjski gosti i mestani su pratili koncert OK benda i oko dva casa, bez pauze, uzivali u pop-rock muzici i pesmama ove sve popularnije grupe kod nas.
Bina je bila postavljena u centru Sokobanje, kod Milosevog Konaka, tako da se koncert mogao pratiti i sa terasa i basti mnogih kafica i restorana u precniku od 500 metara. Pocetak koncerta je zakazan u 20 sati i sa tolerantnih, akademskih, 15 minuta kasnjenja, to je kod nas obavezno, cetvorica veselih i vidno raspolozenih momaka zapoceli su sa svirkom. U prvom delu koncerta, oko 60 minuta, pevali su hitove sa do sad objavljenih albuma, a zatim su prosetali po republikama bivse Jugoslavije. Najveci hitovi Bijelog Dugmeta, Dina Merlina, Harija Varesanovica, Zdravka Colica, zatim Kemala Montena, Zeljka Bebeka, Djordja Balasevica i drugih izvodjaca pop-rock muzike, bio je repertoar kojim su kod prisutne publike naisli na odobravanje, a mnoge pesme su prisutni gosti pevali u duetu sa grupom.
OK BAND cine cetvorica momaka: Goran Gluhanovic - vokal, Bratislav Braca Petkovic - klavijature, Dejan Jovanovic - gitara i novi clan sadasnje postave, Zvonko Markovic - bubnjar. Za razliku od nekih "zvezda i zvezdica", koje su gostovale u Sokobanji i kojima smo odmah nakon nastupa gledali u ledja, momci iz OK benda su izdvojili vremena, koliko je bilo potrebno i delili autograme posetiocima i fotografisali se sa njima. Devojke su bile najbrojnije - razume se! Goran je bio, prosto receno, opkoljen sa svih strana, tako da smo nakratko razgovarali sa Bracom Petkovicem. Braca nam je rekao da su u Sokobanju dosli na poziv Organizacije za turizam, kulturu i sport - Sokobanja, koja je i organizator koncerta. Turneju jos nemaju u planu, cekaju objavljivanje novog CD-a, negde najesen, a zatim ce praviti planove za obilaske gradova i promociju novog albuma. Rado bi ponovo dosli u Sokobanju, jer ovog puta nisu imali priliku da je upoznaju.
Mi takodje zelimo ponovo da ih vidimo i cujemo i nadamo se da ce nam zelje biti ispunjene. Na obostrano zadovoljstvo. A Sokobanjske goste, vec koliko sutra, ocekuje koncert Bajage. Vidimo se u Sokobanji!