eSokobanja.rs

MOTORI, ROCK, PIVO I CICE:: Prvi put u Sokobanji, okupilo se, ove godine, preko tri stotine bajkera iz mnogih mesta Srbije, ali i iz inostranstva - Austrije, Nemacke, Bugarske i Italije. BIKE PARTY, je u Sokobanji zakazan za 23. avgust, ali su bajkeri vec prethodne veceri zauzeli prostor kod stare skole u centru Sokobanje

moto-kampPrvi put u Sokobanji, okupilo se, ove godine, preko tri stotine bajkera iz mnogih mesta Srbije, ali i iz inostranstva - Austrije, Nemacke, Bugarske i Italije.
BIKE PARTY, je u Sokobanji zakazan za 23. avgust, ali su bajkeri vec prethodne veceri zauzeli prostor kod stare skole u centru Sokobanje i verovatno je da ce najuporniji ostati i neki dan vise od planiranog. Ideju za svojevrsni defile motociklista kroz Sokobanju, dao je klub sokobanjskih bajkera, u osnivanju i vec ima tridesetak clanova, FALCONS, a podrzali su je SO Sokobanja i bajkeriOrganizacija za turizam, kulturu i sport - Sokobanja, rekao nam je jedan od clanova kluba, Srbisa i dodao da je cilj ovog okupljanja, pre svega druzenje, ali i zbog toga sto se godinama unazad sirom Srbije odrzavaju skupovi bajkera. Osim druzenja, razmene iskustava, prodaje opreme za motocikliste i ponude dvotockasa, bajkeri su u Sokobanji osmislili i takmicenja u vestini voznje motora, a oko 18 sati su u koloni prosli svim ulicama Sokobanje.
Osim novih, mocnih masina i modela motocikala, videli smo i one starije modele, kao sto je GS CIMOS-CITROEN, na tri tocka, ali se zbog tezine i nase komplikovane administracije, pri registraciji vodi kao motorno vozilo, rekao nam je vlasnik, Bane Kokica, iz Leskovca. A na pitanje koliko je kilometara presao sa svojim ljubimcem, rekao je da pojma nema jer odavno je prestao da zapisuje. A trotockas je, kaze, tri godine stariji od njega. Bajkeri ce u Sokobanji prenociti, mnogi od njih su razapeli satore, a pratice, uz pivo i zgodne cice, koncert grupe GENERACIJA 5.
koncert generacija 5 sokobanjaTacno u 21 sat, na igralistu kod Gimnazje, pocelo je rock ludilo! Pored mnogobrojnih bajkera, koncert Generacije 5 pratilo je oko 2000 posetilaca, uglavnom mladje generacije, ali bilo je i onih u godinama. Grupa se predstavila sokobanjskoj publici u najboljem svetlu, dugo vec postoje i odlicno se kotiraju na nasoj rock-sceni, ali je opsti utisak o koncertu pokvarilo lose ozvucenje. Ili tehnicari zaduzeni za dobar ton i zvuk, nisu odradili posao kako valja, tek nedostajalo je niskih tonova i snage za ovu vrstu muzike. Sa ovim se slozio i Bojan Milanovic, kantautor, koji je pratio koncert prvih pola sata. Sve u svemu, "peticari" nisu omanuli. Za dva sata svirke predstavili su svoje najbolje pesme i hitove i zabavili publiku, sto i jeste cilj svih pevaca i mizicara na koncertima.
Bajkeri i rokeri, vidimo se u Sokobanji.

autor:

Vladimir S. Putnik